Ο Firefox έκλεισε τα 10 χρόνια

Ο Firefox έκλεισε τα 10 χρόνια
 

Τα δέκα έκλεισε ένας από τους πιο δημοφιλείς browsers παγκοσμίως. Αναφερόμαστε φυσικά στον Firefox του ιδρύματος Mozilla ο οποίος ξεκίνησε την πορεία του ως Phoenix 0.1 στις 23 Σεπτεμβρίου 2002.

Η βάση του τότε Phoenix ήταν ο Navigator της Netscape που εκείνο το διάστημα είχε γίνει open sourve. Βέβαια λίγο αργότερα, στις 9 Φεβρoυαρίου του 2004, ο browser μετονομάστηκε σε Mozilla Firefox και εννιά μήνες αργότερα κυκλοφόρησε η πρώτη «κανονική» έκδοση με αριθμό Firefox 1.0.

Μέχρι την κυκλοφορία του Chrome αποτελούσε το αντίπαλο δέος του Internet Explorer και δεν είναι λίγοι οι χρήστες που παραμένουν φανατικοί με αυτόν.

Ο λόγος είναι, εκτός των άλλων τα άπειρα πρόσθετα που διαθέτει και τα οποία επιτρέπουν σε όσους τον χρησιμοποιούν να τον παραμετροποιούν ακριβώς όπως θέλουν αυτοί.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC