Ο Μπιλ Γκέιτς πίνει νερό από ανθρώπινα απόβλητα για να σώσει τον κόσμο

Ο Μπιλ Γκέιτς πίνει νερό από ανθρώπινα απόβλητα για να σώσει τον κόσμο

Λύση στα μολυσμένα λύματα φαίνεται πως δίνει το ίδρυμα του Μπιλ Γκέιτς που κατασκεύασε ένα μηχάνημα που μετατρέπει το μολυσμένο νερό σε ασφαλές για κατανάλωση.

b-2_0.jpg
Δια του λόγου το αληθές, ο Μπίλ Γκέιτς επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις όπου βρίσκεται το μηχάνημα Janicki Omniprocessor και δοκίμασε ένα ποτήρι νερό που όπως αναφέρεται πριν από πέντε μόλις λεπτά ήταν ανθρώπινα περιττώματα.

b-1_1.jpg

Το Janicki Omniprocessor, μετατρέπει τη λάσπη από τα λύματα των υπονόμων σε νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και τέφρα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα. Η πρωτοποριακή αυτή συσκευή μπορεί να διαχειριστεί τα καθημερινά απόβλητα 100.000 ανθρώπων και να τα μετατρέψει σε 86.000 λίτρα πόσιμου νερού και 250 kW ηλεκτρικής ενέργειας τα οποία αρκούν και περισσεύουν ώστε να τροφοδοτούν την λειτουργία του.

b-7.jpg
Οπως σημειώνεται, περίπου 2,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό, πόσιμο νερό και πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι είναι αναγκασμένοι να αφοδεύουν σε δημόσιο χώρο, μολύνοντας έτσι το πόσιμο νερό γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές ασθένειες.

b-3_0.jpg

Η πρώτη συσκευή θα εγκατασταθεί στην Σενεγάλη τον Φεβρουάριο ώστε να συνεχιστούν οι τελικές δοκιμές που θα ορίσουν και το χρονοδιάγραμμα της λειτουργίας της σε άλλες χώρες.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC