Ο Sundar Pichai αναλαμβάνει περισσότερες αρμοδιότητες στη Google

Ο Sundar Pichai αναλαμβάνει περισσότερες αρμοδιότητες στη Google

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Re/code, ο Sundar Pichai, μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της Google και υπεύθυνος των Chrome, Android και των web εφαρμογών της εταιρείας, αναλαμβάνει περισσότερες αρμοδιότητες στις οποίες περιλαμβάνεται ο τομέας της αναζήτησης, των διαφημίσεων και του Google+.

Οι παραπάνω τομείς άνηκαν μέχρι πρότινος στον έλεγχο του CEO και συνιδρυτή της Google, Larry Page και πλέον περνάνε κάτω από τον έλεγχο του Sundar Pichai ο οποίος τον τελευταίο καιρό λαμβάνει αυξημένη προβολή σχετικά με τις δραστηριότητες του. Ο Pichai βρίσκεται ήδη 9 χρόνια στη Google και μέχρι την ανάληψη καθηκόντων στη Microsoft από τον Satya Nadella, το όνομά του ήταν ανάμεσα στα επικρατέστερα για την ηγεσία της Microsoft.

Παρ’όλα αυτά ο Pichai δεν είναι υπεύθυνος για όλα τα προϊόντα της Google, με μερικά από τα δημοφιλή προϊόντα της εταιρείας να εξακολουθούν να παραμένουν στον έλεγχο άλλων στελεχών όπως για παράδειγμα το YouTube το οποίο παραμένει υπό τον έλεγχο της Susan Wojcicki ενός από τα πρώτα στελέχη της εταιρείας.

O Larry Page εξακολουθεί να έχει υπό τη σκέπη του την εταιρεία Nest την οποία εξαγόρασε η Google πριν λίγους μήνες και η οποία είναι υπεύθυνη για τα IoT (Ιnternet of Things) σχέδια της εταιρείας, τις βιοτεχνολογικές καινοτομίες της Calico και φυσικά το Google X. Ίσως μάλιστα η αγάπη του Page για τα σχέδια τα οποία αναπτύσσει το Google X με το όραμα στο μακρινό μέλλον όπως τα αυτόνομα οχήματα, να έκανε επιτακτική την αναδιάρθρωση αρμοδιοτήτων στον Pichai προκειμένου ο συνιδρυτής της Google να ασχοληθεί πιο ενεργά με το συγκεκριμένο κομμάτι της εταιρείας του.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC