Οδηγίες για τέλειες φωτογραφίες διακοπών: Πώς να βγάλετε επαγγελματικές λήψεις

Οδηγίες για τέλειες φωτογραφίες διακοπών: Πώς να βγάλετε επαγγελματικές λήψεις

Ξεκίνησαν οι διακοπές και θέλετε να μοιραστείτε κάθε στιγμή τους με τους διαδικτυακούς σας φίλους, αλλά οι φωτογραφίες σας βγαίνουν σκοτεινές ή κουνημένες; Ιδού μερικά tips για αξιοζήλευτες λήψεις.

Το Βρετανικό πρακτορείο ταξιδιών Sykes Cottages παρουσιάζει ένα πρακτικό infographic με οδηγίες για το πώς να ρυθμίσετε σωστά την ψηφιακή σας κάμερα, προκειμένου να τραβήξετε τις καλύτερες φωτογραφίες στις διακοπές σας.

Φωτισμός
Πριν βγάλετε φωτογραφία, ελέγξτε που βρίσκεται η πηγή φωτός. Για να μη βγει σκοτεινό το θέμα σας, καλό είναι το φως να χτυπάει αυτό και όχι εσάς.

Η απλή μέθοδος των τριών
Για πιο καλαίσθητες φωτογραφίες χωρίστε το πλάνο σας σε τρία νοερά οριζόντια και τρία κάθετα επίπεδα και φροντίστε το θέμα σας να πέφτει στις ενώσεις των νοερών γραμμών.

Αλλάξτε επίπεδο
Αν θέλετε να φωτογραφήσετε ένα αντικείμενο πιο χαμηλά από εσάς, όπως πχ το σκυλί σας όταν παίζει, καλύτερα να ξεβολευτείτε, γιατί θα φαίνεται πολύ πιο όμορφα αν πέσετε εσείς στο επίπεδο του.

Πιάστε τη στιγμή
Οι καλύτερες φωτογραφίες είναι οι αυθόρμητες, γι’ αυτό φροντίστε να έχετε την κάμερα στο χέρι περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή.

Ρυθμίστε την φωτοευαισθησία (ISO)
Αν το αντικείμενο σας είναι ακίνητο και υπάρχει άπλετο φως στο χώρο, μπορείτε να χαμηλώσετε το ISO. Αν το αντικείμενο είναι κινούμενο και ο χώρος σκοτεινός, ανεβάστε το ISO.

Κλείστρο
Οσο πιο «ανοιχτός» είναι ο φακός της κάμερας, τόσο πιο πολύ φως μπαίνει και άρα τόσο πιο θολό θα φαίνεται το φόντο του θέματος σας. Αντίθετα, όσο πιο κλειστός είναι ο φακός, τόσο πιο καθαρά θα φαίνεται το τοπίο.

Ταχύτητα κλείστρου
Χρησιμοποιείστε μικρή ταχύτητα φωτογράφισης για να δώσετε κίνηση σε αργά κινούμενα θέματα, όπως η ροή ενός ποταμού. Η υψηλή ταχύτητα συνιστάται για να «παγώσετε» μία γρήγορη κίνηση, όπως για παράδειγμα ένα παιδί που χορεύει.1_441

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC