Οι γυναίκες έσωσαν τις πωλήσεις του iPhone

Οι γυναίκες έσωσαν τις πωλήσεις του iPhone

iphonedealΒγήκε νικητής στην ιαπωνική αγορά

Θυμάστε που όταν κυκλοφόρησε το iPhone για πρώτη φορά στην Ιαπωνία πολλοί ήταν εκείνοι που το καταδίκασαν και ανέφεραν πως ποτέ δεν θα έπιανε σαν προϊόν στην χώρα αυτή, προδικάζοντας τις πωλήσεις του και ανάγοντας το σε μια παταγώδη αποτυχία της Apple;H αλήθεια ήταν πως αν και βλακώδεις οι απόψεις εκείνες τότε, το iPhone δεν τα πήγε αρχικά καλά στην Ιαπωνία προβληματίζοντας ακόμη και τον Steve Jobs μιας και η αγορά της εν λόγω χώρας είναι η νούμερο 1 για gadgets και νέες τεχνολογίες.

Αυτό που δεν περίμενε κανένας στην Apple ήταν πως οι μοίρα του iPhone θα άλλαζε και μάλιστα σύντομα εξαιτίας ενός παράγοντα που δεν είχαν φανταστεί.

Ποιος ήταν αυτός;

Οι γυναίκες.

Το Fortune σήμερα έχει ένα πολύ καλό άρθρο για το πως το iPhone κατάφερε να βγει νικητής στην ιαπωνική αγορά και πως οι γυναίκες της χώρας βοήθησαν και μάλιστα καταλυτικά σε αυτό.

«Το iPhone ήταν μια τεράστια επιτυχία για τον γυναικείο πληθυσμό της χώρας, Οι γυναίκες το αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή και το iPhone 3G σύντομα έγινε σύμβολο στην μόδα της χώρας. Το γεγονός ότι μπορούσαν να του προσθέτουν και ευφάνταστες θήκες και να του αλλάζουν την εμφάνιση κατά το δοκούν βοήθησε ακόμη περισσότερο ώστε το iPhone να γίνει το αγαπημένο τους gadget σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Στην Ιαπωνία ο ανταγωνισμός ήταν σκληρός και οι πάροχοι ποτέ δεν φαντάστηκαν πως το κινητό της Apple που είχε μόνο τα απαραίτητα σαν υπηρεσίες θα μπορούσε να συναγωνιστεί τις τότε συσκευές της χώρας που είχαν από e-wallet μέχρι και TV».

Σημαντικό ρόλο στην άνοδο του iPhone έπαιξε και η απόφαση της Apple να πάει κόντρα στο ρεύμα των άλλων εταιρειών όπως της Nokia και της Samsung που προσαρμόζανε το software των συσκευών ανά πάροχο και έτσι ίδια μοντέλα κυκλοφορούσαν με διαφορετικό software. To iPhone παρέμεινε με το ίδιο software ανεξάρτητου συμβολαίων και παρόχων και αυτό ήταν κάτι που άρεσε στον κόσμο ιδιαίτερα.

Ας μην ξεχνάμε πως ο Steve Jobs είχε τονίσει αρκετές φορές πως το software, λογισμικό αν προτιμάτε, θα είναι πάντα σημαντικότερο από το hardware μιας συσκευής.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC