Οι κάτοχοι κινητών θα ξεπεράσουν τον παγκόσμιο πληθυσμό

Οι κάτοχοι κινητών θα ξεπεράσουν τον παγκόσμιο πληθυσμό
 
Σχεδόν τα δύο τρίτα των κατοίκων του πλανήτη διαθέτουν στην κατοχή τους ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ πολύ σύντομα ο συνολικός αριθμός των συνδρομών σε συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας θα είναι μεγαλύτερος του παγκόσμιου πληθυσμού, αναφέρει σε έκθεσή της η Παγκόσμια Τράπεζα.

«Σε όλον τον πλανήτη, ο αριθμός των συνδρομών σε συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας -προπληρωμένων ή με τιμολόγιο- από λιγότερο από 1 δισ. το έτος 2000, σήμερα έχει φθάσει περισσότερα και από 6 δισ., από τα οποία τα 5 δισ. είναι μόνον στις αναπτυσσόμενες χώρες» αναφέρει στο σημείο αυτό η ίδια έκθεση.

«Το να έχει ένας άνθρωπος περισσότερα συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας είναι τελευταία σύνηθες φαινόμενο, υπολογίζουμε ότι πολύ σύντομα ο συνολικός αριθμός τους θα είναι ανώτερος του παγκόσμιου πληθυσμού» προσθέτει η έκθεση, αναφερόμενη ειδικά στις ποικίλες λειτουργίες, που το κινητό τηλέφωνο έχει στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Η Παγκόσμια Τράπεζα αποκαλύπτει ότι ορισμένες από τα 30 δισ. τεχνολογικές εφαρμογές που «κατέβασαν» οι χρήστες στα κινητά του πέρσι τους επέτρεψαν να τα μετατρέψουν σε «κινητά πορτοφόλια», αντικαθιστώντας έτσι τα παραδοσιακά μέσα πληρωμής.

Ορισμένες αναπτυσσόμενες χώρες χρησιμοποιούν τα κινητά για να βελτιώσουν τις υπηρεσίες που παρέχει η κυβέρνηση. Στα Παλαιστινιακά Εδάφη, για παράδειγμα, η εφαρμογή JobMatch καθιστά πιο εύκολη την αναζήτηση μιας θέσης εργασίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC