Οι κυβερνοεπιθέσεις σε ζωντανό χρόνο

Οι κυβερνοεπιθέσεις σε ζωντανό χρόνο
 
Πλήθος επιθέσεων σε υπολογιστές σημειώνονται κάθε ώρα της ημέρας. Αν και γνωρίζουμε τη μεγάλη συχνότητα που παρουσιάζουν, ενδιαφέρον θα είχε να βλέπαμε σε πραγματικό χρόνο πού εκδηλώνονται οι επιθέσεις.

Τη δυνατότητα αυτή μας δίνει το Honeynet Project. Στόχος είναι η έρευνα των τελευταίων επιθέσεων καθώς και η ανάπτυξη εργαλείων ασφαλείας ανοιχτού κώδικα για την προστασία στο διαδίκτυο.

Η οργάνωση έχει δημιουργήσει το «HoneyMap». Πρόκειται για έναν παγκόσμιο χάρτη που σε πραγματικό χρόνο της επιθέσεις που λαμβάνουν χώρα και καταγράφονται από τα honeypots. Μπορείτε να τον δείτε στη διεύθυνση map.honeycloud.net

Με κόκκινο χρώμα απεικονίζονται οι επιθέσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή σε υπολογιστές. Οι κίτρινες κουκίδες είναι τα συστήματα honeypot που καταγράφουν τις επιθέσεις. Τέλος, στο κάτω μέρος της σελίδας υπάρχει ένα μαύρο πλαίσιο στο οποίο αναγράφεται η προέλευση της επίθεσης.

Πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι οι επιθέσεις που απεικονίζονται προέρχονται από μέλη του δικτύου του Honeynet Project που επιλέγουν να δημοσιοποιήσουν τις επιθέσεις. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν γίνεται από όλους. Έτσι, οι επιθέσεις που φαίνονται δεν είναι όλες όσες γίνονται τη στιγμή αυτή, ενώ βλέπουμε πολλές να είναι στην Ευρώπη.

Ο χάρτης όμως αποτελεί ενδεικτικό της μεγάλης συχνότητας επιθέσεων που σημειώνονται καθημερινά.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_9.png?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC