Οπτικοποίηση των δαπανών του ελληνικού δημοσίου

Οπτικοποίηση των δαπανών του ελληνικού δημοσίου
 
Σε μια κίνηση από εκείνες που δεν μας έχει συνηθίσει το ελληνικό κράτος πριν δύο περίπου χρόνια έθεσε σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Δι@ύγεια». Πρόκειται για μια προσπάθεια βελτίωσης της διαφάνειας στο δημόσιο η οποία, εκτός των άλλων, επιβάλλει τη δημοσιοποίηση στο Διαδίκτυο κάθε δαπάνης που γίνεται από όλους τους δημόσιους φορείς και υπηρεσίες.

Κάνοντας χρήση των πληροφοριών αυτών, ο φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Τσίγκανος, δημιούργησε το πρόγραμμα Greekspending το οποίο μάλιστα σε λίγο διάστημα θα γίνει και open source.

Το Greekspending στοχεύει στην οπτικοποίηση των δεδομένων που αφορούν τις δαπάνες του Ελληνικού Κράτους. Χάρη στην ανοικτή υλοποίηση του προγράμματος «Δι@ύγεια», αποσκοπεί στο να είναι παρά ένας μικρός λίθος στην εξυγίανση του Δημοσίου Φορέα.

Όπως μάλιστα αναφέρει ο δημιουργός του, η ανάπτυξη της εφαρμογής έγινε σε ένα μόλις Σαββατοκύριακο!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC