Oxford Economics: Πιθανός αποκλεισμός της Huawei από την Ευρώπη θα προκαλέσει οικονομικές απώλειες δισεκατομμυρίων

Oxford Economics: Πιθανός αποκλεισμός της Huawei από την Ευρώπη θα προκαλέσει οικονομικές απώλειες δισεκατομμυρίων

Η βρετανική εταιρία ερευνών Oxford Economics, παρουσίασε μια ολοκληρωμένη, εκτενή μελέτη για το κόστος που θα επιφέρει αποκλεισμός της Huawei από τμήματα των Ευρωπαϊκών δικτύων. Ανάλογα με τα σενάρια, τα κόστη αυτά μπορεί να ανέλθουν έως €3 δις. ετησίως. Αυτό αντιπροσωπεύει μια αύξηση του ετήσιου κόστους της τάξεως του 19%, που αναλογικά αφορά ένα ποσό της τάξεως των

€3 εκ. για την Ισλανδία, ή ένα γιγαντιαίο κόστος €479 εκ. στη Γερμανία ετησίως.

Η καθυστέρηση στην ανάπτυξη του 5G θα οδηγούσε επίσης σε επιβράδυνση της τεχνολογικής καινοτομίας και σε μείωση της οικονομικής ανάπτυξης. Στο σενάριο κόστους, αυτό θα οδηγούσε σε μείωση του εθνικού ΑΕΠ το 2035, που θα κυμαινόταν από €13 εκ. στην Ισλανδία έως €7,3 δις. στη Γαλλία. Το συνολικό ΑΕΠ που θα χαθεί, σύμφωνα με τη μελέτη, εκτιμάται σε €40 δις. το 2035 χρησιμοποιώντας τιμές 2020.

Η Oxford Economics παρουσιάζει τα συμπεράσματά της στη μελέτη επιπτώσεων «Περιορισμός του Ανταγωνισμού σε Εξοπλισμό Δικτύου 5G σε όλη την Ευρώπη». Σε αυτό, οι ερευνητές λένε ότι η ψηφιακή υποδομή διαδραματίζει ολοένα και σημαντικότερο ρόλο στην εξέλιξη της οικονομίας, ειδικά κατά τη διάρκεια της οικονομικής ανάκαμψης από την πανδημία κορωνοϊού:

  • Οι ταχύτερες ταχύτητες σύνδεσης, που επιτυγχάνονται με δίκτυα 5G, και οι πιθανές νέες χρήσεις για αυτήν την τεχνολογία είναι ζωτικής σημασίας για την αύξηση των επιπέδων παραγωγικότητας, τα οποία έχουν καταρρεύσει ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού.
  • Κατά τη διάρκεια της κρίσης, τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών διατήρησαν διαδικτυακά υπηρεσίες ζωτικής σημασίας όπως της υγείας, της εκπαίδευσης και υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης, και έδωσαν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να λειτουργούν και να συνδέουν φίλους και οικογένειες.
  • Η ανάπτυξη του 5G μπορεί να συμβάλει στην τόνωση της βραχυπρόθεσμης οικονομικής ανάκαμψης.

Μια λειτουργική αγορά τηλεπικοινωνιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο αποκλεισμός της Huawei θα ήταν δραματικός για την Ευρώπη όσον αφορά τις μακροπρόθεσμες, καθαρές απώλειες οικονομικής ευημερίας. Ο περιορισμός του ανταγωνισμού γενικά οδηγεί σε υψηλότερες τιμές. Επομένως, η παρεμπόδιση ενός μεγάλου παίκτη να ανταγωνιστεί στο δίκτυο 5G, και συνεπώς ο περιορισμός του ανταγωνισμού, θα είχε ως αποτέλεσμα υψηλότερο επενδυτικό κόστος, καθυστερώντας την ανάπτυξη του 5G. Αυτό, με τη σειρά του, θα οδηγήσει σε βραδύτερη τεχνολογική

ανάπτυξη και καινοτομία, χαμηλότερα εισοδήματα νοικοκυριών και βραδύτερη ανάκαμψη από την αναμενόμενη ύφεση.

56 εκατομμύρια άνθρωποι θα καθυστερήσουν χρονικά να έχουν πρόσβαση στο 5G έως το 2023. Η μόνιμη απώλεια του ΑΕΠ εκτιμάται ότι θα είναι €40 δις. έως το 2035, μέσω αυτής της πιθανής καθυστέρησης στην ανάπτυξη 5G.

Το 5G θα ενισχύσει την Οικονομική Ανάκαμψη από την Πανδημία του Κορωνοϊού

Η επόμενη γενιά  κινητής τηλεφωνίας, το 5G, προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες σε χώρες που διευκολύνουν την ευρεία ανάπτυξή της.

Καθώς η κοινωνική απόσταση έχει γίνει πλέον ένας σύγχρονος κανόνας, η ψηφιακή υποδομή διαδραμάτισε ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στη διατήρηση βιώσιμης οικονομίας. Οι ταχύτερες ταχύτητες σύνδεσης που επιτυγχάνονται με το δίκτυο 5G και οι πιθανές νέες χρήσεις για αυτήν την τεχνολογία θα είναι καθοριστικής σημασίας για την αύξηση των επιπέδων παραγωγικότητας καθώς οι χώρες θέλουν να ανακάμψουν από την οικονομική κατάρρευση. Η κατασκευή υποδομών 5G μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για ανάκαμψη βραχυπρόθεσμα.

Ωστόσο, η ύφεση που σχετίζεται με την πανδημία του κορωνοϊού θα καθυστερήσει την διάθεσή τους, θέτοντας σε κίνδυνο το βαθμό στον οποίο αυτές οι ευκαιρίες μπορούν να πραγματοποιηθούν. Η βραδύτερη οικονομική ανάπτυξη και η αυξημένη αβεβαιότητα οδήγησαν τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να μειώσουν τις επενδύσεις το

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC