Παιχνίδια τύπου Kinect και Wii στο Android και το iOS

Παιχνίδια τύπου Kinect και Wii στο Android και το iOS
 
Μια νέα τεχνολογία που κατασκεύασε η BitGym, το Motion SDK, εκμεταλλεύεται τη μπροστινή κάμερα των κινητών συσκευών και των tablet για να ανιχνεύσει τις κινήσεις των παικτών σε τρεις άξονες, καθώς και τον αριθμό τους χωρίς να χρησιμοποιεί επιπλέον hardware.

Έτσι οι παίκτες μπορούν να χειρίζονται το χαρακτήρα τους χρησιμοποιώντας τα χέρια και το σώμα τους, όπως ακριβώς συμβαίνει με το Nintendo Wii ή το Microsoft Kinect.

Σκοπός της εταιρείας είναι να παρέχει κίνητρα στους παίκτες να γυμνάζονται παίζοντας παιχνίδια σε μια φορητή συσκευή, όταν δεν έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν ή να χρησιμοποιήσουν μια παρόμοια κονσόλα.

Οι ιδρυτές της BitGym υποστηρίζουν ακόμα πως οι συσκευές Android και iOS θα ξεπεράσουν τις πωλήσεις του Nintendo Wii σε αναλογία 40 προς 1.

«Το μέλλον των παιχνιδιών κίνησης είναι οι κινητές συσκευές» αναφέρει ο συνιδρυτής της BitGym, Alex Gourley.

«Φέτος οι πωλήσεις των συσκευών Android και iOS θα ξεπεράσουν τις πωλήσεις του Nintendo Wii και του Kinect σε αναλογία 40 προς 1. Οι κινητές συσκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε στο σπίτι, ακόμα και να συνδεθούνε με την τηλεόραση. Το σημαντικότερο όμως είναι πως η δημιουργία ενός παιχνιδιού κίνησης για κινητό είναι αρκετά πιο εύκολη και φτηνή».

Τα πρώτα παιχνίδια με το νέο Motion SDK αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2013 ενώ αρκετά από τα παιχνίδια που κυκλοφορούν τώρα σε Android και iOS μπορούν να γίνουν port ώστε να χρησιμοποιούν το νέο σύστημα.

Δείτε το βίντεο…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC