Παιχνιδομηχανή σε σώμα tablet ετοιμάζει η Microsoft

Παιχνιδομηχανή σε σώμα tablet ετοιμάζει η Microsoft
 
Οι φήμες για το σχεδιασμό ενός μικρότερου Surface στις 7 ίντσες είχαν ξεκινήσει από τον Ιούνιο προτού ακόμα παρουσιαστεί επίσημα το Surface, φαίνεται όμως, πως όχι μόνο ήταν ακριβείς, αλλά και πως η εταιρεία σύντομα σκοπεύει να το κυκλοφορήσει.

Δημοσίευμα του «The Verge» επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν τα σχέδια της Microsoft αναφέρει πως έχει ήδη ξεκινήσει η κατασκευή ενός tablet στις 7 ίντσες το οποίο θα προορίζεται κυρίως για παιχνίδια.

Το «Xbox Surface», όπως θα ονομάζεται, θα χρησιμοποιεί έναν προσαρμοσμένο επεξεργαστή ARM και γρήγορη μνήμη RAM ειδικά σχεδιασμένη για παιχνίδια, ενώ το σώμα του κατασκευάζεται ανεξάρτητα από το hardware.

Αντίθετα με το Surface, δεν θα τρέχει μια πλήρη έκδοση των Windows αλλά έναν custom kernel.

Δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για το αν θα υποστηρίζονται κάποιες άλλες βασικές λειτουργίες των tablet, όπως η πλοήγηση στο διαδίκτυο και η δυνατότητα ανταλλαγής μηνυμάτων, αλλά η συσκευή θα εστιάζεται κυρίως στο gaming.

Η Microsoft μάλιστα αντιμετωπίζει το όλο θέμα με πρωτοφανή μυστικότητα. Πρόσφατα «κλείδωσε» αρκετά κτήρια στα γραφεία της που σχετίζονται με το Xbox, περιορίζοντας την πρόσβαση των υπαλλήλων της στο τμήμα Interactive Entertainment Business της εταιρείας.

Αυτό μπορεί να σχετίζεται με τις δοκιμές που πραγματοποιεί στα κτήρια αυτά, καθώς και με την ανάπτυξη παιχνιδιών και λογισμικών της νέας συσκευής.

Όσο για το πότε θα γνωρίζουμε περισσότερα, το πιο πιθανό είναι το Xbox Surface να παρουσιαστεί επίσημα από την Microsoft λίγες ημέρες πριν από την παρουσίαση της νέας κονσόλας Xbox.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC