Πάνω από 1 δισ. επισκέπτες κάθε μήνα για το YouTube

Πάνω από 1 δισ. επισκέπτες κάθε μήνα για το YouTube
 
Οι υπεύθυνοι του YouTube υποστηρίζουν πως η γνωστή ιστοσελίδα διαμοιρασμού βίντεο, ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο χρήστες που παρακολουθούν βίντεο κάθε μήνα. Η νέα αυτή επιτυχία ανακοινώθηκε την Τετάρτη, σε μία εκδήλωση στη Santa Monica που αφορούσε κυρίως τους διαφημιστές.

Η συγκεκριμένη επίδοση σηματοδοτεί άλλο ένα μεγάλο βήμα για το YouTube, που από το ξεκίνημα του το 2005 κατάφερε να μετατραπεί σε τεράστια δύναμη που μπορεί να επηρεάσει την κοινή γνώμη. Μάλιστα, τονίζεται πως «ένας στους δύο ανθρώπους στο διαδίκτυο επισκέπτεται το YouTube».

Να θυμίσουμε πως το YouTube είχε καταφέρει να φτάσει στα 800 εκατομμύρια χρήστες ανά μήνα, τον Οκτώβριο του 2011, με την εξαγορά του από την Google το 2006 έναντι 1,76 δισεκατομμυρίων δολαρίων να κρίνεται απολύτως επιτυχημένη, αφού εκείνη την περίοδο η υπηρεσία είχε μόλις 50 εκατομμύρια χρήστες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ανακοίνωση για το YouTube έρχεται αμέσως μετά τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που δημοσίευσε η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, πως η Yahoo διαπραγματεύεται την εξαγορά του 75% της ιστοσελίδας προβολής βίντεο, Dailymotion.

Η συμφωνία, όπως τονίζει η WSJ ανέρχεται στα 300 εκατομμύρια δολάρια. Να θυμίσουμε πως η Dailymotion είναι μία ιστοσελίδα διαμοιρασμού βίντεο, που ιδρύθηκε από τους Benjamin Bejbaum και Olivier Poitrey και ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2005.

Το 2011 η γαλλική εταιρία τηλεπικοινωνιών France Telecom’s Orange εξαγόρασε το 49% της εταιρίας έναντι 170 εκατομμυρίων δολαρίων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC