Πάνω από 600.000 Mac σε botnet με παγκόσμια δράση

Πάνω από 600.000 Mac σε botnet με παγκόσμια δράση

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταρείας λογισμικού ασφαλείας Dr Web, περίπου 600.000 υπολογιστές της Apple είναι μολυσμένοι με το malware Flashback, ένα trojan που αποτελεί τη βάση για ένα παγκόσμιο botnet, με στόχο την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων.

 

Τα περισσότερα από αυτά τα μηχανήματα βρίσκονται στις ΗΠΑ (56,6%), ενώ έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι υπάρχουν 274 μολυσμένοι υπολογιστές στο Cupertino, την έδρα της Apple. Το τελευταίο δεν αποτελεί κρίσιμη πληροφορία για τη δράση του δικτύου, είναι παρ’ όλα αυτά μια μικρή ήττα γοήτρου για την Apple.

 

Το συγκεκριμένο malware εκμεταλλεύεται ένα κενό ασφαλείας στη Java. Πριν από λίγες ώρες, η Apple έδωσε στη δημοσιότητα το σχετικό patch, θέλοντας έτσι να σταματήσει την επέκταση του botnet.

 

Το περιστατικό αυτό καταδεικνύει για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχει λειτουργικό σύστημα που να είναι απολύτως ασφαλές. Αν οι hackers θέλουν να εισβάλλουν σε έναν υπολογιστή, θα το κάνουν, αρκεί βέβαια να έχουν τις γνώσεις και τα κατάλληλα εργαλεία.

by PC Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC