Περισσότεροι από 600.000 Mac έχουν μολυνθεί από το Flashback

Περισσότεροι από 600.000 Mac έχουν μολυνθεί από το Flashback
 

Αν και υποτίθεται ότι τα Mac δεν είναι ευάλωτα σε ιούς και trojan, στην πραγματικότητα περισσότεροι από 600.000 Mac σε όλο τον κόσμο έχουν ήδη μολυνθεί από τον Flashback.

Πρόκειται για κακόβουλο λογισμικό που είχε ανακαλυφθεί τον Σεπτέμβριο, και το οποίο μεταμφιέζεται σε εγκαταστάτη Adobe Flash Player. Μάλιστα τουλάχιστον 274 από αυτούς βρίσκονται στο Cupertino. Την έδρα της Apple δηλαδή.

Ο OSX / Flashback.C απενεργοποιεί το auto-updater στοιχείο του XProtect, πράγμα που σημαίνει ότι το ενσωματωμένο anti-malware του συστήματος παύει να ελέγχει για ενημερώσεις. Αυτό κατ’ επέκταση εκθέτει τον υπολογιστή σας σε κίνδυνο, καθώς θα είναι ανυπεράσπιστος σε κάποιο μελλοντικό κακόβουλο πρόγραμμα.

Η F-Secure παρέχει οδηγίες για την αφαίρεση του OSX / Flashback.C σε περίπτωση που το σύστημά σας έχει ήδη προσβληθεί: http://www.f-secure.com/v-descs/trojan-downloader_osx_flashback_i.shtml

Επίσης η Apple έχει ήδη κυκλοφορήσει patch που λύνουν το πρόβλημα αλλά μόνο για Mac OS X 10.6 και OS X Lion.

Java for Mac OS X 10.6 Update 7 – http://support.apple.com/kb/DL1516
Java for OS X Lion 2012-001 – http://support.apple.com/kb/DL1515

Να υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά ότι θα πρέπει να εγκαθιστάτε ενημερώσεις μόνο από αξιόπιστες πηγές, με καλύτερη την ίδια την ιστοσελίδα της Adobe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC