Πυροβόλο όπλο ρομποτικής τεχνολογίας που σημαδεύει από μόνο του

Πυροβόλο όπλο ρομποτικής τεχνολογίας που σημαδεύει από μόνο του

Την Άνοιξη του 2013, μία νεοφυής επιχείρηση με έδρα το Τέξας και με την επωνυμία «TrackingPoint Solutions» κατασκεύασε και έθεσε σε παραγωγή το πρώτο αυτόματο πυροβόλο όπλο υπερ-ακριβείας το οποίο έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει και να στοχεύει από μόνο του.

Πρόκειται για ένα μεγάλου βεληνεκούς, κατευθυνόμενο από λέιζερ τουφέκι ρομποτικής τεχνολογίας, το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί το όπλο του μέλλοντος.

Η ενσωματωμένη σε αυτό τεχνολογία είναι τόσο προηγμένη που επιτρέπει ακόμη και σε κάποιον που δεν έχει πιάσει ποτέ στη ζωή του όπλο να πετύχει με την πρώτη βολή στόχο που μπορεί να βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά.

Το PGF, όπως ονομάζεται, βασίζεται σε ένα κλειστό σύστημα βρόχων ανάδρασης, το οποίο χρησιμοποιείται στα οπλικά συστήματα εντοπισμού και κλειδώματος του στόχου των πολεμικών αεροσκαφών.

Πρόκειται για το πρώτο πραγματικά ευφυές όπλο, το οποίο αναμένεται να περάσει στο στάδιο της μαζικής παραγωγής.

Παρακολουθήστε το ντοκιμαντέρ που ακολουθεί:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC