Κάποιος έχει αρχίσει να τυπώνει πίτσα με 3D printer!

Κάποιος έχει αρχίσει να τυπώνει πίτσα με 3D printer!

Ανεξάρτητη εταιρία που συνεργάζεται με τη NASA αποκάλυψε πρόσφατα έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή που μπορεί να τυπώνει πίτσες τόσο στη Γη όσο και το Διάστημα!

Κι ενώ όλα έγιναν για την τροφή των αστροναυτών στο Υπερπέραν, η όλη ιδέα παραείναι καλή για να μην την απολαύσουμε και στον πλανήτη μας.

Η BeeHex λοιπόν, μια φίρμα που ξεπήδησε από ένα συμβόλαιο 125.000 δολαρίων της NASA με σκοπό να φτιαχτεί ένα μηχάνημα που θα μπορεί να μαγειρεύει απλά και γρήγορα για τις διαστημικές αποστολές της ανθρωπότητας, ανακοίνωσε πως όχι μόνο έχει έτοιμη τη συσκευή αλλά έχει συγκεντρώσει και χρηματοδότηση της τάξης του 1 εκατ. δολαρίων για να τη φέρει στην αγορά.

piizizifkjafgdrdrg1

Ο Chef 3D printer μπορεί λοιπόν να μετατρέψει υλικά όπως ζύμη και ντομάτες σε λαχταριστές πίστες και μάλιστα σε σχήματα που επιλέγει ο χρήστης. Ο διευθύνοντας σύμβουλος της BeeHex, Anjan Contractor, θέλησε να χρησιμοποιήσει την ταπεινή πίτσα για να δείξει τις μαγειρικές ικανότητες του εκτυπωτή του και βλέπει τώρα τη Διαστημική Υπηρεσία των ΗΠΑ να τον καταχειροκροτεί.

piizizifkjafgdrdrg2

Ο τρισδιάστατος εκτυπωτής που μαγειρεύει λειτουργεί όπως και κάθε άλλος 3D printer, του φορτώνεις απλώς άλλα υλικά. Είναι στο λογισμικό που κρύβεται το μυστικό, αφού αυτό κατευθύνει τον εκτυπωτή στο τι θα τυπώσει και με ποια σειρά. Μόλις τελειώσει το τύπωμα, το νόστιμο προϊόν τοποθετείται στον ενσωματωμένο φούρνο και ψήνεται σε ένα λεπτάκι περίπου.

piizizifkjafgdrdrg4

Παρά το γεγονός ότι η μαγειρική συσκευή του μέλλοντος έρχεται να θεραπεύσει τα πάμπολλα προβλήματα με τη συντήρηση των τροφίμων που αντιμετωπίζουν οι αστροναύτες εκεί πάνω, η ιδέα παραμένει ελκυστική και για γήινη χρήση.

piizizifkjafgdrdrg3

Η βιομηχανία τροφίμων έχει εκφράσει ήδη το ενδιαφέρον της για το καινοτόμο μηχάνημα της BeeHex και πιθανότατα δεν θα πάρει πολύ να δούμε τους αυτόματους πωλητές πίτσας της να κατακλύζουν εμπορικά κέντρα και πολυχώρους στα μήκη και τα πλάτη της Δύσης…

piizizifkjafgdrdrg100

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC