Ποδήλατο και αυτοκίνητο σε ένα

Ποδήλατο και αυτοκίνητο σε ένα

Ο Kody Baker συν-ιδρυτής της νεοφυούς επιχείρησης VeloMetro θέλει να πείσει τους ανθρώπους να υιοθετήσουν έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης για υγιέστερο και καθαρότερο περιβάλλον.

Για αυτό το λόγο σχεδίασε το Veemo, το τρίτροχο όχημα που λειτουργεί σαν το ποδήλατο.

Απευθύνεται σε ανθρώπους που ζουν σε πόλεις και συνήθως αναβάλλουν την ποδηλασία λόγω έλλειψης πάρκων, σύμφωνα με το dezeen.com.

mnpedveh1

Μελέτες έχουν δείξει ότι έως και το 60% του πληθυσμού μιας πόλης, θα ήθελαν να μπορούν να χρησιμοποιούν περισσότερο το ποδήλατο, ωστόσο δεν τους το επιτρέπουν οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στους δρόμους λόγω των αυτοκινήτων.

mnpedveh3

Το αυξημένο βάρος του οχήματος σε σχέση με ενός παραδοσιακού ποδηλάτου αντισταθμίζεται από ηλεκτρικούς κινητήρες που τροφοδοτούνται από μπαταρία, η οποία βοηθάει τον οδηγό καθώς κάνει πεντάλ.

mnpedveh4

Προσφέρει την αίσθηση της οδήγησης ωστόσο δε χρειάζεται να έχει κανείς δίπλωμα αυτοκινήτου ή ασφάλιση. Παράλληλα παρέχει πρόσβαση σε ποδηλατόδρομους, έτσι ώστε ο οδηγός να αποφεύγει την κίνηση.

Το πρωτότυπο όχημα αναμένεται να δοκιμαστεί στο πανεπιστήμιο του Βανκούβερ και η μαζική παραγωγή του σύμφωνα με τον Baker θα βελτιώσει την ποιότητα του αέρα και την υγεία των ανθρώπων.

Ο Kody Baker, συν-ιδρυτής της VeloMetro

mnpedveh8mnpedveh5 mnpedveh6 mnpedveh7 mnpedveh2-1

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC