Πολλά παράπονα για τους νέους χάρτες της Apple

Πολλά παράπονα για τους νέους χάρτες της Apple
 
Μια ολόκληρη πόλη βρέθηκε στον ωκεανό, ένα αγρόκτημα μετατράπηκε σε αεροδρόμιο, αυτοκινητόδρομοι καταλήγουν στη μέση του πουθενά και ένα νοσοκομείο εμφανίστηκε απρόσμενα στο κέντρο του Στράτφορντ-απόν-Έιβον, στη γενέτειρα του Σαίξπηρ.

Αυτός ήταν ο νέος κόσμος που αντίκρισαν οι χρήστες των iPhone και iPad όταν κατέβασαν στα κινητά τους τηλέφωνα την πολυαναμενόμενη αναβάθμιση του λογισμικού iOS6.

Οι χάρτες του κόσμου που δημιούργησε η Apple για τα προϊόντα της είχαν παρουσιαστεί με τυμπανοκρουσίες τον Ιούνιο και αποτελούν μια ευθεία πρόκληση για την ίδια υπηρεσία που προσφέρει το αντίπαλο Google. Όμως το πρόγραμμα δέχτηκε ήδη σφοδρή κριτική από πολλούς χρήστες σε όλο τον κόσμο για τα γεωγραφικά λάθη, τις ελλιπείς πληροφορίες ή την απουσία των στοιχείων εκείνων που έκαναν ιδιαίτερα δημοφιλείς τους χάρτες του Google, όπως την ενημέρωση για τα δημόσια μέσα μεταφοράς στις πόλεις.

Αρκετοί ήταν οι χρήστες που σε διάφορα φόρουμ ή στο Twitter εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για το πρόγραμμα. «Οι άνθρωποι που πίστευαν ότι η Γη είναι επίπεδη ήταν πιο ακριβείς χαρτογράφοι από την Apple Maps», ειρωνεύτηκε χαρακτηριστικά στο Twitter ο @RayneBradley. «Έχει λάθη στον κατάλογο των επαγγελματιών. Τηλεφώνησα για ταξί και έπεσα πάνω σε έναν ταριχευτή», σχολίασε από την πλευρά του ο @TomDavenport.

Κάποιοι άλλοι δημιούργησαν ένα μπλοκ με τον σαρκαστικό τίτλο «Οι εκπληκτικοί χάρτες του iOS6″ όπου πολλοί ανάρτησαν εικόνες των λαθών. Σε αυτές εμφανίζεται η νορβηγική πόλη Λέκνες στη μέση της Θάλασσας της Νορβηγίας ενώ το κέντρο του Στράτφορντ-απόν-Έιβον χαρακτηρίζεται “νοσοκομείο”. Κάποια λάθη εκνεύρισαν ακόμη και πολιτικούς. Ο Ιρλανδός υπουργός Δικαιοσύνης Άλαν Σάτερ είπε ότι αιφνιδιάστηκε όταν είδε ότι το αγρόκτημα Έρφιλντ (σ.σ. κατά κυριολεξία σημαίνει “αεροδρόμιο”) στην περιφέρειά του, στο Ντάντραμ, σημειώνεται με το εικονίδιο ενός αεροπλάνου. Υποστήριξε μάλιστα ότι η πληροφορία μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη για τους πιλότους αεροσκαφών και πρότεινε η Apple να χρησιμοποιήσει, αντί για το αεροπλάνο, «μια αγελάδα, μια κατσίκα, ένα πρόβατο, ένα λουλούδι».

Στην Ασία οι χρήστες ξαφνιάστηκαν όταν διαπίστωσαν ότι τα διαφιλονικούμενα, από Κίνα, Ιαπωνία και Ταϊβάν, νησάκια Σενκάκου… πολλαπλασιάστηκαν: αντί για μια συστάδα νησιών, στους χάρτες εμφανίζονται δύο. Ορισμένοι μάλιστα αστειεύτηκαν ότι αυτή ήταν μια προσπάθεια που κατέβαλε η Apple για να προσφέρει μια διπλωματική λύση στην κρίση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC