Πώς κλείνει για πάντα ο λογαριασμός σας στην Google

Πώς κλείνει για πάντα ο λογαριασμός σας στην Google
 rip-google-1024x760
Η Google ανακοίνωσε όλες τις λεπτομέρειες που επιτρέπουν στους χρήστες της να συντάξουν την «ψηφιακή διαθήκη» των λογαριασμών τους, σύμφωνα με την εξειδικευμένη σε θέματα τεχνολογίας διαδικτυακή πύλη cnet.com.Όποιος επιθυμεί να κλείσει για πάντα το λογαριασμό του στην Google ή όποιος επιθυμεί όποτε «αποχαιρετήσει τα εγκόσμια» να κλείσει οριστικά ο λογαριασμός του, δεν έχει παρά να ακολουθήσει κάποια απλά βήματα.

Με τη νέα υπηρεσία της Google για Διαχείριση Ανενεργών Λογαριασμών (Inactive Account Manager), ο χρήστης μπορεί να ενημερώσει την εταιρεία λογισμικού για το τι μέλλει γενέσθαι με τα προσωπικά του δεδομένα αφού εγκαταλείψει αυτόν τον κόσμο ή όταν δεν επιθυμεί πλέον να διαθέτει διαδικτυακό λογαριασμό.

«Λίγοι από εμάς σκεφτόμαστε συχνά το θάνατο, ειδικά τον δικό μας. Ωστόσο, το να σχεδιάζουμε τι θα συμβεί όταν θα έχουμε φύγει είναι σημαντικό για τους ανθρώπους που θα μείνουν πίσω. Σήμερα, ξεκινάμε μια νέα εφαρμογή που εξασφαλίζει ότι ο χρήστης μπορεί με ασφάλεια να διαχειριστεί τα προσωπικά του δεδομένα όταν κλείνει ο λογαριασμός του» ανέφερε μεταξύ άλλων ο διευθυντής Ηλεκτρονικής Παραγωγής της Google, Αντρέας Τερκ.

Οδηγίες σχετικά με το πού θα καταλήξουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το προφίλ στο Google +, οι αναρτήσεις στα μπλογκ, τα βίντεο στο YouTube και άλλα δεδομένα του κάθε χρήστη, είναι πλέον διαθέσιμες στον καθένα, προκειμένου εκείνος να καθορίσει τη μοίρα των προσωπικών του αρχείων.

Η εφαρμογή επιτρέπει στο χρήστη να επιλέξει ο ίδιος το πότε η Google θα διαγράψει οριστικά τα δεδομένα του. Οι επιλογές ποικίλουν από τρεις έως και 12 μήνες.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC