Πώς να ελέγξετε αν ο Mac σας έχει το malware Flashback

Πώς να ελέγξετε αν ο Mac σας έχει το malware Flashback
 

Παρά την υποτιθέμενη ασφάλεια και από ιούς, trojan και κακόβουλο λογισμικό που παρέχουν οι Mac, το malware Flashback κυριολεκτικά σαρώνει.

Αν και εδώ μπορείτε να βρείτε οδηγίες για την αφαίρεση του OSX / Flashback.C σε περίπτωση που το σύστημά σας έχει ήδη προσβληθεί:

http://www.f-secure.com/v-descs/trojan-downloader_osx_flashback_i.shtml

Πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε ενέργεια καλό είναι να είστε βέβαιοι ότι ο υπολογιστής πράγματι είναι μολυσμένος από τον Flashback.

Ο πλέον εύκολος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να επισκεφθείτε την διεύθυνση:

http://public.dev.drweb.com/april/

και να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν εργαλείο που παρέχει η Doctor Web γι’ αυτή τη δουλειά. Αν διαπιστώσετε ότι συμπεριλαμβάνεστε κι εσείς στους άτυχους της υπόθεσης, τότε ακολουθήστε τις πιο πάνω οδηγίες.

Επίσης καλό είναι να θυμάστε ότι η Apple έχει ήδη κυκλοφορήσει patch που λύνουν το πρόβλημα αλλά μόνο για Mac OS X 10.6 και OS X Lion.

Java for Mac OS X 10.6 Update 7 – http://support.apple.com/kb/DL1516
Java for OS X Lion 2012-001 – http://support.apple.com/kb/DL1515

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC