Πόσα αστέρια βλέπουμε στο νυχτερινό ουρανό; Οι ερευνητές της NASA τα μέτρησαν όλα

Πόσα αστέρια βλέπουμε στο νυχτερινό ουρανό; Οι ερευνητές της NASA τα μέτρησαν όλα

Aν κοιτάζετε τον νυχτερινό ουρανό και αναρωτιέστε πόσα αστέρια υπάρχουν και από πού προέρχονται, η NASA σας έχει την απάντηση. Οι αστρονόμοι κατάφεραν να μετρήσουν κάθε αστέρι που είναι ορατό από Γη και ο αριθμός είναι πραγματικά εκπληκτικός.

Χρησιμοποιώντας το γιγαντιαίο (2,5 μέτρων) γυάλινο μάτι του τηλεσκοπίου Newton Isaac στις Καναρίους Νήσους, οι αστρονόμοι συναρμολόγησαν το παζλ του ουρανού το οποίο περιλαμβάνει 219.000.000 μεμονωμένα αστέρια.

Μετά από δέκα χρόνια παρατηρήσεων, ο νέος κατάλογος καταγράφει ακόμα και τα πιο αμυδρά άστρα που φαίνονται από τη Γη και έχουν μέγεθος μόλςι 20, δηλαδή είναι ένα εκατομμύριο φορές πιο αμυδρά από ό, τι μπορεί να δει το γυμνό ανθρώπινο μάτι.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Γκερτ Μπαρέντσεν του Πανεπιστημίου του Χέρτφορντσαιρ στο Ηνωμένο Βασίλειο, ελπίζοουν ότι αυτό θα βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα την περίπλοκη δομή του Γαλαξία μας.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατάλογος αυτός αντιπροσωπεύει μόνο μια περιορισμένη θέα από τη Γη. Δεδομένου ότι ο πλανήτης μας είναι ενσωματωμένος σε έναν από τους εξωτερικούς βραχίονες του Γαλαξία μας, υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες έτη φωτός αερίων και σκόνης που μας εμποδίζουν από το να δούμε τα δεκάδες δισεκατομμύρια περισσότερα αστέρια από την άλλη πλευρά του γαλαξία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC