Πόσο εθισμένοι είμαστε στα smartphones;

Πόσο εθισμένοι είμαστε στα smartphones;
 
Το σίγουρο είναι ότι τα smarphones και γενικότερα τα κινητά τηλέφωνα έχουν κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη. Δεν μας κρατούν σε επαφή μόνο με τους ανθρώπους του περιβάλλοντός μας, αλλά πλέον μας δίνουν οδηγίες στην οδήγηση και μας αφήνουν να σερφάρουμε στο διαδίκτυο όπου κι αν είμαστε. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει τα φαινόμενα εθισμού που παρατηρούνται.

Για παράδειγμα, μία πρόσφατη έρευνα του Gazelle.com αποκαλύπτει ότι το 15% των κατόχων smartphones προτιμούν να περάσουν ένα σαββατοκύριακο χωρίς σεξ παρά να αποχωριστούν το iPhone τους για λίγες ημέρες. Μάλιστα, το 4% δηλώνει ότι έχει χρησιμοποιήσει το iPhone του κατά τη διάρκεια του σεξ, ενώ το 65% παραδέχεται ότι δεν θα μπορούσε να ζήσει χωρίς το smartphone του.

Επίσης, το 40% των ερωτώμενων απάντησε ότι αν μπορούσε να διαλέξει ανάμεσα στον καφέ και το smartphone, θα προτιμούσε να αποχωριστεί τον καφέ.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο OnlineColleges δείχνει ότι μάλλον είμαστε περισσότερο από το φυσιολογικό «κολλημένοι» πάνω στις συσκευές και παράλληλα παρουσιάζει τους λόγους για τους οποίους τις προτιμούμε και τις χρησιμοποιούμε.

Βέβαια, είτε εθισμένοι είτε απλώς ενθουσιασμένοι με τα smartphones μας κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την εξέλιξη των κινητών τηλεφώνων. Η Motorola άνοιξε το χορό το 1983 με ένα κινητό που είχε το μέγεθος ενός τούβλου…

Δείτε παρακάτω το infographic για περισσότερα στοιχεία…

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/09/fetcher_919.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC