Που είναι η κάμερα;

Που είναι η κάμερα;
 
Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε τραβήξει μια φωτογραφία μπροστά από το καθρέφτη και έχουμε παρατηρήσει ότι η κάμερα δεν θέλει – και δεν μπορεί – να κρυφτεί με τίποτα. Ωστόσο, τη λύση έδωσε ένας ερασιτέχνης φωτογράφος, ο οποίος χρησιμοποιώντας τη μαγεία του Photoshop, κατάφερε να δημιουργήσει τη τέλεια ψευδαίσθηση.

Το «κόλπο» είναι ότι στη πραγματικότητα δεν πρόκειται για μία φωτογραφία, αλλά για μια συλλογή από διάφορες λήψεις, οι οποίες έχουν δεχτεί τη κατάλληλη επεξεργασία στο Photoshop.

«Χρειάζεστε μονάχα μια φωτογραφική μηχανή, ένα μεγάλο καθρέφτη και ορισμένες βασικές γνώσεις του Photoshop», δηλώνει ο φωτογράφος στο blog με τίτλο «Photoshop Subtle Mirror Trick Tutorial».

«Ουσιαστικά συνδυάζετε τρεις φωτογραφίες, μία για καθένα από τα χέρια σας και μία τρίτη για τα κεφάλι σας».

«Αρχικά φωτογραφίζετε το δεξί σας χέρι και στη συνέχεια το αριστερό. Μετά διαγράφετε από κάθε φωτογραφία το στρώμα που παρουσιάζει το χέρι σας να κρατά τη κάμερα. Έπειτα, τραβάτε φωτογραφία το κεφάλι σας, με τη κάμερα να απέχει αρκετά από το πρόσωπό σας, και συνδέετε αυτή τη φωτογραφία στις υπόλοιπες και είστε έτοιμοι».

Εάν είστε αρκετά προσεκτικοί κατά τη λήψη των φωτογραφιών, τότε η διαδικασία θα είναι πολύ εύκολη. Αν όχι, τότε ήρθε η ώρα να πάρετε ορισμένα μαθήματα Photoshop.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/04/fetcher_1013.jpeg?w=1110

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/04/fetcher_1124.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC