Προς πώληση το ψηφιακό κατάστημα ταινιών της Rovi

Προς πώληση το ψηφιακό κατάστημα ταινιών της Rovi
 
Πριν δύο χρόνια, η Rovi ξόδεψε περίπου 720 εκατομμύρια δολάρια, για την αγορά της ψηφιακής πλατφόρμας ταινιών CinemaNow. Πλέον, με πρόσφατη ανακοίνωση, δηλώνει την πρόθεσή της να πουλήσει το κατάστημα Rovi Entertainment Store, όπως είναι το νέο όνομα της υπηρεσίας.

Η εταιρία έκανε επίσης γνωστή, τη συνεργασία της με την GCA Savvian Advisorsto (ανεξάρτητη επενδυτική τράπεζα) για την οργάνωση των διαδικασιών πώλησης. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο, η Rovi θέλει να εξαιρέσει από την πώληση τους DivX codecs καθώς και άλλες δραστηριότητες λογισμικού.

Η πλατφόρμα της Rovi ήδη χρησιμοποιείται από το ηλεκτρονικό κατάστημα Best Buy, που συναγωνίζεται τα iTunes, VUDU και Amazon, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρνει και ιδιαιτέρως καλά. Η συγκεκριμένη πώληση, θα γίνει η πιο πρόσφατη «ιστορία» μίας ακόμα υπηρεσίας που ήθελε να ανταγωνιστεί τα iTunes και Amazon και τελικά αποφάσισε να επικεντρωθεί κάπου άλλου.

Τo CinemaNow, πρωτοεμφανίστηκε το 1999 ως μία από τις πρώτες ηλεκτρονικές «αποθήκες» ταινιών. Κατά καιρούς πολλές εταιρίες θέλησαν να το χρηματοδοτήσουν, ανάμεσα τους η Microsoft, η Cisco και η Lionsgate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC