Προσεγγίζουν τη Γη 4 αστεροειδείς τη μέρα που ο Τραμπ παραδίδει στον Μπάιντεν

Προσεγγίζουν τη Γη 4 αστεροειδείς τη μέρα που ο Τραμπ παραδίδει στον Μπάιντεν

Τέσσερις αστεροειδείς θα περάσουν κοντά στη Γη την ίδια μέρα που ο Joe Biden πρόκειται να γίνει ο 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη Sun, η Nasa παρακολουθεί στενά την πορεία των διαστημικών βράχων που θα περάσουν από τη Γη - χωρίς ευτυχώς κανείς να συγκρουστεί με τον πλανήτη – την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου.

Ο μεγαλύτερος από τους  αστεροειδής ονομάζεται Asteroid 2021 BL.

Η Nasa εκτιμά ότι έχει διάμετρο έως και 90 μέτρα, σχεδόν τόσο μεγάλος όσο το Άγαλμα της Ελευθερίας. Θα ταξιδεύει περίπου 29.000 μίλια την ώρα και θα μπορούσε να φτάσει περίπου 600.000 μίλια μακριά από τη Γη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Nasa.

Η απόσταση αυτή δεν είναι καθόλου μεγάλη, οπότε η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος έχει επισημάνει το γεγονός ως «στενή προσέγγιση», καθώς κάθε διαστημικό αντικείμενο που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 4,65 εκατομμυρίων μιλίων θεωρείται «δυνητικά επικίνδυνο».

Το μικρότερο από τους τέσσερις αστεροειδείς ονομάζεται Asteroid 2021 BL.

Το μέγεθός του εκτιμάται πως είναι το 1/3 του μεγαλύτερου αστεροειδή και θα είναι πιο κοντά στη Γη τις πρώτες ώρες της 20ης Ιανουαρίου, ενώ θα απέχει περίπου 1 εκατομμύριο μίλια από τη Γη στην πλησιέστερη προσέγγισή του και αναμένεται να ταξιδεύει με περίπου 29.000 μίλια την ώρα.

Οι άλλοι δύο μικρότεροι αστεροειδείς Nasa ονομάζονται Asteroid 2021 BS και Asteroid 2021 AC6.

Ο ένας από τους δύο θα προσεγγίσει τη Γη περίπου στις 08:13, θα απέχει περίπου 1,8 εκατομμύρια μίλια και θα ταξιδεύει με πάνω από 30.000 μίλια την ώρα.

Θα ακολουθήσει ο αστεροειδής 2021 BS νωρίς το απόγευμα με ταχύτητες 25.000 μίλια ανά ώρα, στα 3,6 εκατομμύρια μίλια μακριά.

Πηγή: the sun.com

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC