Προσοχή: Ψεύτικες εφαρμογές Bad Piggies στο Chrome Web Store γεμίζουν διαφημίσεις τον χρήστη

Προσοχή: Ψεύτικες εφαρμογές Bad Piggies στο Chrome Web Store γεμίζουν διαφημίσεις τον χρήστη

Η υποδοχή του Bad Piggies, το νέο παιχνίδι της Rovio με πρωταγωνιστές τα γουρούνια του Angry Birds, ήταν αρκετά καλή από τους χρήστες των συσκευών iOS και Android, ενώ ήταν λογικό να τραβήξει την προσοχή και των gamers που δεν διαθέτουν κάποια από τις παραπάνω συσκευές.

Αυτή την προσμονή θέλησαν να εκμεταλλευτούν κάποιοι επιτήδειοι, οι οποίοι κυκλοφόρησαν στο Chrome Web Store διάφορες δωρεάν εκδόσεις του Bad Piggies (φυσικά fake) με αποτέλεσμα να ξεγελάσουν περισσότερους από 80.000 χρήστες του web browser παγκοσμίως, παίρνοντας πρόσβαση στα δεδομένα τους και γεμίζοντας τους με διαφημίσεις.

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η εταιρεία ασφαλείας Barracuda Networks, η οποία δοκίμασε αρκετές από αυτές τις fake εφαρμογές και μας ενημερώνει να αποφεύγουμε οτιδήποτε έχει ως δημιουργό την εταιρεία Playook. Ακόμη, μπορεί η εμφάνιση διαφημίσεων να θεωρείται απλά ενοχλητική, ωστόσο, οι εφαρμογές μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνες βρίσκοντας πρόσβαση για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως στοιχεία πιστωτικών καρτών, usernames, passwords κλπ.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_159.png?w=1110

Για ακόμα μία φορά συνιστούμε προσοχή σε αυτά που κατεβάζετε δωρεάν στον υπολογιστή σας και στα smartphones σας, αλλά είναι απορίας άξιον πως η Google επιτρέπει να υπάρχουν τέτοιου είδους εξόφθαλμες scam εφαρμογές μέσα στο Chrome Web Store.

Bad Piggies, προς το παρόν μόνο για iOS και Android.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC