Σήμερα κυκλοφορεί ο Firefox 16

Σήμερα κυκλοφορεί ο Firefox 16
 
Μέσα στο επόμενο εικοσιτετράωρο αναμένεται να κυκλοφορήσει η νεότερη έκδοση του Firefox, η οποία προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις και προσθήκες.

Η μεγαλύτερη αλλαγή στην έκδοση 16 είναι η υποστήριξη εφαρμογών διαδικτύου για όλα τα λειτουργικά συστήματα. Πρόκειται για τις γνωστές Web Apps, οι οποίες θα έχουν παρόμοια μορφή με την αντίστοιχη υπηρεσία του Chrome, όπου μέσω μιας online συλλογής οι χρήστες μπορούν να κατεβάζουν και να εγκαθιστούν στον browser πληθώρα εφαρμογών και παιχνιδιών.

Η νέα έκδοση θα υποστηρίζει ακόμα μια τεχνολογία με το όνομα «τμηματική συλλογή απορριμμάτων» η οποία βελτιώνει την απόδοση και την απόκριση του Firefox κατά την πλοήγηση αλλά και κατά την προβολή παιχνιδιών και animations.

Προς το παρόν η Mozilla δεν έχει δώσει στην δημοσιότητα κάποιο επίσημη λίστα με τις υπόλοιπες αλλαγές, σύμφωνα με το changelog της τελευταίας beta όμως, θα περιλαμβάνει ακόμα υποστήριξη του VoiceOver για Mac OS X και μια νέα Developer Toolbar η οποία θα προσφέρει γρήγορη πρόσβαση στην μπάρα εργαλείων καθώς και μια νέα γραμμή εντολών για γρήγορη πρόσβαση από το πληκτρολόγιο..

Ο Firefox 16 θα κυκλοφορήσει στο Firefox.com μέχρι το βράδυ. Οι πιο «ανυπόμονοι» όμως μπορούν να τον κατεβάσουν από τώρα μέσω του FTP της εταιρείας στην διεύθυνση ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/16.0 αφού επιλέξουν τον κατάλογο του λειτουργικού τους και την επιθυμητή γλώσσα εγκατάστασης.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC