Προτιμούν τις μεγαλύτερες οθόνες οι χρήστες smartphones

Προτιμούν τις μεγαλύτερες οθόνες οι χρήστες smartphones
 
Τελικά κάτι ξέρουν οι κατασκευάστριες εταιρείες κινητών που κυκλοφορούν συσκευές με όλο και μεγαλύτερες οθόνες. Όπως δείχνει μια νέα μελέτη της Kantar Worldpanel ComTech οι χρήστες όχι μόνο προτιμούν κινητά με μεγαλύτερες οθόνες αλλά τα χρησιμοποιούν πολύ περισσότερο από τους υπόλοιπους χρήστες.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε χρήστες που είχαν αγοράσει καινούριο κινητό Android τους τελευταίους τρεις μήνες και διεξήχθη σε συνολικά οκτώ χώρες. Από το σύνολο των ερωτηθέντων, το 29% αγόρασε συσκευή με οθόνη πάνω από 4.5 ίντσες ενώ η πλειοψηφία αυτών χρησιμοποιούσαν περισσότερο το τηλέφωνο τους για παιχνίδια, internet και multimedia, σε σχέση με τους κατόχων κινητών με μικρότερες οθόνες.

Ο Dominic Sunnebo της Kantar Worldpanel ComTech δήλωσε πως «είναι αρκετά ενδιαφέρον να βλέπουμε το πως επηρεάζουν οι μεγάλες οθόνες την χρήση των κινητών, ιδίως όταν η διαχωριστική γραμμή μεταξύ των tablet και των smartphone σιγά σιγά χάνεται. Καταναλωτές που διαθέτουν συσκευή με μεγαλύτερη οθόνη φαίνεται πως είναι πιο αφοσιωμένοι στην συσκευή τους, χρησιμοποιώντας την για πολύ περισσότερες λειτουργίες. Για παράδειγμα, μόνο το 19% των καταναλωτών με οθόνη μικρότερη των τριών ιντσών βλέπουν video στο κινητό τους. Το ποσοστό αυτό εκτοξεύεται στο 65% όταν το μέγεθος της οθόνης ξεπερνά τις πέντε ίντσες.»

«Επίσης», λέει, «η μεγάλη οθόνη μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην επιλογή του λειτουργικού ή της κατασκευάστριας εταιρίας. Τα δεδομένα μας δείχνουν πως όσο πιο αφοσιωμένος είναι ένας καταναλωτής στην συσκευή του, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες υπάρχουν να παραμείνει πιστός στο λειτουργικό σύστημα ή στην εταιρεία κατασκευής του όταν αλλάξει τηλέφωνο.»

Παράλληλα, η εταιρεία δημοσίευσε στατιστικά για το μερίδιο αγοράς των smartphones με βάση το λειτουργικό τους σύστημα. Το Android καταλαμβάνει ακόμα περισσότερο από το 50% της αγοράς, με ποσοστά που κυμαίνονται από 48.6% στην Βραζιλία στο 86.8% της Ισπανίας, ποσοστά εμφανώς αυξημένα από την τελευταία μέτρηση της εταιρείας, στην οποία η Ισπανία κατείχε το 84.1%. Συνολικά, στις οκτώ κυριότερες αγορές, το Android καταλαμβάνει μερίδιο 61%, το iOS 24% με τα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα να βρίσκονται κάτω του 5%.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε όμως πως βρισκόμαστε μόλις λίγες ημέρες πριν από την παρουσίαση του iPhone 5 και λίγες εβδομάδες πριν την κυκλοφορία των πρώτων συσκευών με Windows Phone 8, οπότε είναι πολύ πιθανό τα νούμερα αυτά να αλλάξουν δραματικά μέσα στον μήνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC