«Ψηφιακό» ταξίδι στη Φουκουσίμα από την υπηρεσία Street View

«Ψηφιακό» ταξίδι στη Φουκουσίμα από την υπηρεσία Street View
 
Δύο χρόνια μετά το φονικό τσουνάμι και την πυρηνική καταστροφή που έπληξε την Φουκουσίμα, η υπηρεσία Street View της Google πραγματοποιεί ένα εικονικό «ψηφιακό» οδοιπορικό στους δρόμους και τα κτίρια της πόλης Νάμι, στην έως τώρα αποκλεισμένη ζώνη της ιαπωνικής επαρχίας, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του guardian.

Τα γυρίσματα – από τα ειδικά οχήματα της Google – ξεκίνησαν αυτό το μήνα. Την πρόσκληση στην αμερικανική εταιρεία απηύθυνε ο δήμαρχος της Νάμι, Ταμότσου Μπάμπα. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος, ο λόγος που προχώρησε σε αυτή την κίνηση ήταν ο «φόβος ότι ο κόσμος θα ξεχάσει τη Φουκουσίμα».

Μέσω της υπηρεσίας Street View, οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιήσουν μια «ψηφιακή» περιήγηση 360 μοιρών στην περιοχή.

Συνολικά, μέχρι σήμερα, μια περιοχή με ακτίνα 20 χιλιομέτρων παραμένει αποκλεισμένη στη Φουκουσίμα. Κατεστραμμένα κτίρια, δρόμοι γεμάτοι αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα αλλά και καΐκια που μεταφέρθηκαν εκεί από το ορμητικό τσουνάμι συνθέτουν το τοπίο στη Φουκουσίμα.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, μετά την πυρηνική καταστροφή, περίπου 160.000 άνθρωποι που κατοικούσαν σε μικρές πόλεις και χωριά στην ευρύτερη περιοχή, εκτοπίστηκαν από τις εστίες τους. Αρκετοί από αυτούς διαμένουν ακόμη σε λυόμενες κατασκευές.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως οι ηλικιωμένοι κάτοικοι της περιοχής δεν θα έχουν ποτέ την ευκαιρία να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Ο λόγος είναι ότι απαιτούνται αρκετές δεκαετίες προκειμένου οι περιοχές που επλήγησαν από τη ραδιενέργεια να «καθαρίσουν».

Από την πλευρά του, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε, ο οποίος επισκέφθηκε το προηγούμενο σαββατοκύριακο την περιοχή, τόνισε ότι οι διαδικασίες για την κατασκευή μόνιμων κατοικιών για τους «πυρηνικούς» πρόσφυγες έχουν επιταχυνθεί και σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC