Πτώση στις πωλήσεις της Nokia

Πτώση στις πωλήσεις της Nokia
 
Η Nokia ανακοίνωσε απώλειες 754 εκατομμυρίων δολαρίων για την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου του 2012 και μικρή αλλά σημαντική πτώση των καθαρών πωλήσεων της, στα 7,3 δισεκατομμύρια δολάρια από 7,5 που είχε ανακοινώσει το δεύτερο τρίμηνο.

Την ίδια στιγμή μειωμένες ήταν και οι πωλήσεις των συσκευών Lumia. Ενώ το δεύτερο τρίμηνο η εταιρεία είχε πουλήσει συνολικά 4 εκατομμύρια συσκευές, στο τρίτο τρίμηνο πουλήθηκαν μόνο 2,9 εκατομμύρια.

Αυτό πάντως θεωρείται φυσιολογικό αφού οι περισσότεροι καταναλωτές περιμένουν την κυκλοφορία των νέων Lumia.

Οι συνολικές πωλήσεις smartphones είναι επίσης μειωμένες, από 10,2 εκατομμύρια έπεσαν στα 6,3 εκατομμύρια, ενώ οι συνολικές πωλήσεις συσκευών της έφτασαν τα 76,6 εκατομμύρια.

Αρχικά οι απώλειες 754 εκατομμυρίων μπορεί να φαίνονται ως υπερβολικά απαισιόδοξες για την Nokia, μάλλον όμως συμβαίνει το αντίθετο.

Αν σκεφτούμε ότι πέρσι την ίδια εποχή η απώλειες της εταιρείας άγγιζαν τα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια και φέτος στο Q1 του 2012 έφτασαν τα 1,7 δισεκατομμύρια, οι μειωμένες απώλειες δείχνουν ότι η εταιρεία βρίσκεται σε οικονομική ανάκαμψη.

Αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, κυρίως την επερχόμενη κυκλοφορία των νέων συσκευών Lumia 920 και Lumia 820 καθώς και τη συνεργασία της με την Microsoft για την προώθηση του λειτουργικού συστήματος Windows Phone 8.

Δεν θα πρέπει να αγνοούμε όμως και τη νέα σειρά τηλεφώνων της εταιρείας «Asha» η οποία γνώρισε σημαντική επιτυχία σημειώνοντας 6,5 εκατομμύρια πωλήσεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Stephen Elop δήλωσε πως «το Q3 ήταν μια αρκετά δύσκολη περίοδος για την εταιρεία μας. Είμαστε όμως ευχαριστημένοι που επιστρέψαμε στα έσοδα» ενώ συμπλήρωσε πως ενώ η εταιρεία του είναι αποφασισμένη να διαχειριστεί προσεκτικά τους οικονομικούς της πόρους προκειμένου να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC