Πτώση στις πωλήσεις του Playstation 3

Πτώση στις πωλήσεις του Playstation 3
 

Όπως είναι γνωστό το έτος που μας πέρασε ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για τη Sony. Η εταιρεία ανακοίνωσε σημαντικές οικονομικές απώλειες αν και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, οι αναδιαρθρώσεις στις οποίες έχει προχωρήσει θα της επιτρέψουν να ανακάμψει.

Στο πλαίσιο αυτό η πτώση που παρουσίασε το PS3 δεν θα λέγαμε ότι μας προκαλεί εντύπωση. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι το τμήμα consumer products και υπηρεσιών στο οποίο ανήκει και η παιχνιδομηχανή της εταιρείας είχε πτώση της τάξης του 18.5% σε επίπεδο πωλήσεων.

Οι πωλήσεις του PS3 παγκοσμίως μειώθηκαν από τα 14.3 εκατομμύρια στα 13.9 ενώ αντίστοιχη ήταν και η πρώτη του PSP το οποίο από τα 8 εκατομμύρια συστήματα κατέβηκε στα 6.8.

Παρόλα αυτά σε ό,τι αφορά τους τίτλους εκεί τα πράγματα ήταν κάπως καλύτερα. Για το PS3 υπήρξε άνοδος από τα 147.9 εκατομμύρια αντίτυπα στα 156.6. Αντιθέτως τα παιχνίδια του PSP σημείωσαν πτώση από τα 46.6 εκατομμύρια αντίτυπα στα 32.2.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC