Ρομπότ λύνει τον Κύβο του Ρούμπικ σε 0.6″

Ρομπότ λύνει τον Κύβο του Ρούμπικ σε 0.6″

Ένα ρομπότ κατάφερε να κάνει νέο ρεκόρ στην επίλυση του Κύβου του Ρούμπικ. Το Sub1 Reloaded ρομπότ, όπως ονομάζεται, χρειάστηκε μόλις 0.637 δευτερόλεπτα για να αναλύσει τον Κύβο και μόλις 21 κινήσεις για να τον λύσει και όλες οι πλευρές να έχουν από ένα χρώμα.

Το Sub1 Reloaded έσπασε το ρεκόρ μιας δικής του προηγούμενης έκδοσης, που είχε λύσει τον Κύβο του Ρούμπικ σε 0.887 δευτερόλεπτα. Η νέα έκδοση είναι το ίδιο μηχάνημα με διαφορετικό επεξεργαστή.

Η Infineon με το συγκεκριμένο chip θέλει να τονίσει την εξέλιξη που έχει γίνει στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης. Με το πάτημα ενός κουμπιού, σηκώνονται τα καλύμματα που καλύπτουν τις κάμερες, επιτρέποντας στο ρομπότ να αναλύσει ποια είναι η κατάσταση του κύβου. Στη συνέχεια, βγάζει μια λύση και δίνει τις απαραίτητες εντολές σε έξι βραχίονες, που κρατούν τον κύβο στη θέση του και ταυτόχρονα περιστρέφονται για την επίλυση του παζλ. Όλο αυτό διαρκεί κάτι λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο.

Το επίσημο ρεκόρ επίλυσης του Κύβου από άνθρωπο είναι 4.904 δευτερόλεπτα και δημιουργήθηκε από έναν 14χρονο το 2015.

Δείτε το video:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC