Το ρολόι που θα την έσπαγε ακόμα και στον Αϊνστάιν

Το ρολόι που θα την έσπαγε ακόμα και στον Αϊνστάιν

Το να μάθεις να διαβάζεις την ώρα είναι ένα από τα πρώτα σημαντικά μαθήματα της ζωής, κάτι που έρχεται να ανατρέψει το Albert Clock αναγκάζοντάς σε να κάνεις πράξεις κάθε φορά που θες να μάθεις τι ώρα είναι!

Ξεχάστε λοιπόν τις εύκολες λύσεις και ακονίστε το μυαλό σας με ένα ψηφιακό ρολόι για τοίχο ή τραπέζι που μόνο αν εκτελέσεις σωστά τις μαθηματικές πράξεις θα μάθεις αυτό που αναζητάς.

Και για τους γερούς στην αριθμητική, το ρολόι έχει τέσσερα επίπεδα δυσκολίας! Πάρτε το 8:31 π.μ., για παράδειγμα. Στο πρώτο επίπεδο δυσκολίας η ώρα θα φανεί ως «4+4 ώρες 32-1 λεπτά», ενώ στο δεύτερο επίπεδο το πράγμα θα έχει κάπως έτσι: «2×4 ώρες 58-27 λεπτά».

Αντίστοιχα, στο τρίτο επίπεδο δυσκολίας η ίδια ώρα θα εμφανιστεί ως «23-15 ώρες 1+5×6 λεπτά», για να καταλήξει στο τέταρτο και πιο δύσκολο «9/3+5 ώρες 5×8-9 λεπτά»!

Οι πράξεις δεν είναι φυσικά ιδιαιτέρως δύσκολες, φανταστείτε όμως να τις κάνετε στις 8:31 το πρωί χωρίς καφέ.

Όποιος ενδιαφέρεται, θα βρει περισσότερα εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC