Ρομπότ βγαλμένο απευθείας από τα βιντεοπαιχνίδια

Ρομπότ βγαλμένο απευθείας από τα βιντεοπαιχνίδια
 
Το όνειρο κάθε λάτρη των βιντεοπαιχνιδιών και της επιστημονικής φαντασίας, πρόκειται να γίνει πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, μια ομάδα Ιαπώνων μηχανικών κατασκεύασε και έβγαλε στην αγορά το πρώτο χειροκίνητο ρομπότ, το οποίο αντί για «εγκέφαλο» θα περιέχει έναν… άνθρωπο!

Η δημιουργία θυμίζει αρκετά το ρομπότ από το Metal Gear Solid, το οποίο προσπαθούσε να σταματήσει μια πυρηνική έκρηξη. Βέβαια, το παρακάτω ρομπότ δεν διαθέτει πραγματικά όπλα, αλλά μια εξελιγμένη έκδοση νεροπίστολων.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το καινοτομικό σύστημα χειρισμού. Συγκεκριμένα, όταν ο χειριστής περπατάει, κινείται και το ρομπότ των 4.500 κιλών, ενώ όταν κουνάει τα χέρια του, το ίδιο κάνει και το ρομπότ.

Το «Vaudeville», όπως ονομάστηκε, δεν αποτελεί έργο ενός εργαστηρίου ρομποτικής, αλλά την αφοσιωμένη υλοποίηση των ονείρων και του πάθους μιας ομάδας σινεφίλ.

Η «Suidobashi Heavy Industry», όπως αυτοονομάζεται η ομάδα, σκοπεύει να προωθήσει το έργο της σε μεγαλύτερο καταναλωτικό κοινό, και ήδη έχει βγάλει στην αγορά το πρώτο της μοντέλο.

Με τη βοήθεια του Kinect της Microsoft, το σύστημα εντοπίζει τις κινήσεις της κεφαλής και του σώματος του χειριστή, για να βεβαιωθεί ότι ο μηχανισμός ακολουθεί ακριβώς τις ίδιες. Μέσω ενός smartphone, η ερμηνεία των κινήσεων και οι εντολές στέλνονται στους «μύες» του μηχανισμού.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC