Ρομπότ χορεύουν το «Thriller» του Michael Jackson

Ρομπότ χορεύουν το «Thriller» του Michael Jackson
 

Τα ρομπότ σήμερα μπορούν να κάνουν σχεδόν τα πάντα. Από το να συμμετέχουν σε διαστημικές αποστολές μέχρι να χρησιμοποιούν φούρνους μικροκυμάτων. Γιατί λοιπόν να μην χορεύουν κιόλας;

Μετά από προσπάθειες της εταιρείας Aldebaran Robotics, ακόμη και αυτό έγινε δυνατό. Το μεγάλο επίτευγμα όμως δεν είναι ότι απλά χορεύουν. Η επιτυχία της εταιρείας είναι ότι μπορούν να συγχρονιστούν πλήρως.

Ακόμη δηλαδή και αν κάποιο απ’ όλα χρειαστεί να σταματήσει για κάποιο λόγο, μπορεί αμέσως να δει πόσο έχουν προχωρήσει τα υπόλοιπα ώστε να συντονιστεί μαζί τους. Το γεγονός έχει ιδιαίτερη σημασία όχι τόσο για τις χορευτικές φιγούρες όσο για τη βιομηχανία.

Ο πλήρης συγχρονισμός θα επιτρέψει στα ρομπότ να κάνουν πολύ πιο σύνθετες εργασίες. Επιπλέον δεν είναι απαραίτητο ότι όλα θα κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Το γεγονός όμως ότι θα μπορούν να συντονιστούν μεταξύ τους θα τους δώσει τη δυνατότητα δημιουργίας ακόμη και εξαιρετικά πολύπλοκων κατασκευών.

c

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC