Ρομπότ-δεσμοφύλακες στη Νότια Κορέα

Ρομπότ-δεσμοφύλακες στη Νότια Κορέα
 

Τα ρομπότ έχουν μπει σε κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας. Λογικό είναι λοιπόν τα σωφρονιστικά καταστήματα να θέλουν και αυτά να τα αξιοποιήσουν. Ο λόγος για τη Νότια Κορέα στην οποία πρόκειται να χρησιμοποιηθούν δοκιμαστικά τρεις ηλεκτρονικοί δεσμοφύλακες.

Τα ρομπότ θα είναι προγραμματισμένα έτσι ώστε να μπορούν να διαγνώσουν ύποπτες συμπεριφορές των κρατουμένων και να προλαμβάνουν αυτοκτονίες, επιθέσεις αλλά και προσπάθειες εμπρησμού.

Επίσης θα είναι εφοδιασμένα με τρισδιάστατες κάμερες, μικρόφωνα και μεγάφωνα ενώ θα μπορεί κανείς να τα χειριστεί ακόμη και μέσω ενός iPad.

Σε ό,τι αφορά την αυτονομία τους, αυτή θα είναι αρκετά μεγάλη. Μάλιστα όταν το φορτίο της μπαταρίας τους φτάσει το 20% θα πηγαίνουν μόνα τους για επαναφόρτιση. Ως προς το κόστος του πάντως, αυτό αναμένεται αρκετά υψηλό καθώς όπως αναφέρθηκε υπολογίζεται στα 300.000 δολάρια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC