Ρομπότ επιχειρεί να φέρει την επανάσταση στη βιομηχανική παραγωγή

Ρομπότ επιχειρεί να φέρει την επανάσταση στη βιομηχανική παραγωγή
 
Ένα διαφορετικό ρομπότ δημιούργησε η αμερικανική εταιρεία Rethink Robotics και αν η χρήση του επεκταθεί πρόκειται να αλλάξει πλήρως την βιομηχανική παραγωγή σε όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για τον Baxter ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ το οποίο δεν χρειάζεται ειδικό προγραμματισμό για να επιτελέσει τις διάφορες εργασίες στη γραμμή παραγωγής. Αντιθέτως μπορεί μέσα σε λιγότερο από μία ώρα να «διδαχθεί» τι πρέπει να κάνει καθώς διαθέτει κάμερες και άλλους αισθητήρες προκειμένου να επικοινωνεί με το περιβάλλον του.

Μάλιστα εκτός από την ευκολία στη χρήση του, σε αντίθεση με άλλα βιομηχανικά ρομπότ δεν λειτουργεί με τρόπο επικίνδυνο για όσους βρίσκονται γύρω του. Επιπλέον έχει εξαιρετικά χαμηλό κόστος: μόνο 22.000 δολάρια δηλαδή περίπου 17.000 ευρώ.

Αν σκεφτεί κανείς ότι μπορεί να «εργάζεται» 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, αντιλαμβάνεται κανείς ότι πρόκειται για μια επένδυση που πολύ γρήγορα θα αποσβέσει το κόστος παραγωγής της κάνοντας τις επιχειρήσεις που θα την αγοράσουν εξαιρετικά κερδοφόρες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC