Ρομπότ-κατάσκοπος πηδάει σε ύψος εννέα μέτρων!

Ρομπότ-κατάσκοπος πηδάει σε ύψος εννέα μέτρων!
 
Πολλά ρομπότ έχουν φτιαχτεί για κατασκοπία. Στα περισσότερα από αυτά οι επιστήμονες έχουν επικεντρωθεί στο μέγεθος και στους τροχούς προκειμένου οι μηχανές να περνούν διάφορα εμπόδια. Το συγκεκριμένο όμως, όχι μόνο είναι μικρό, αλλά έχει την ικανότητα να πηδάει και τα εμπόδια που βρίσκει μπροστά του.

Ακόμα και αν αυτά τα εμπόδια έχουν ύψος 9 μέτρων. Το «Sand Flea» είναι μια μικρή μηχανή με τέσσερις τροχούς που κατασκευάστηκε από τη Boston Dynamics.

Όταν το «Sand Flea» βρεθεί μπροστά σε ένα τοίχο, τότε ειδικά πιστόνια εκτοξεύουν το ρομποτάκι, το οποίο αφού περάσει το εμπόδιο συνεχίζει κανονικά την πορεία του.

Σύμφωνα με την Boston Dynamics, το «Sand Flea» έχει ένα σύστημα σταθερότητας που προσανατολίζει το ρομπότ κατά τη διάρκεια της πτήσης και παρέχει σταθερή εικόνα για το βίντεο. Παράλληλα μέσω αυτού του συστήματος ελέγχεται και η διαδικασία της προσγείωσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC