Ρομποτικό έντομο βάρους δύο τόνων

Ρομποτικό έντομο βάρους δύο τόνων
 
Αν σκέφτεστε να επενδύσετε σε κάποιο, πραγματικά περίεργο ρομπότ, πλέον έχετε την ευκαιρία. Το project Stompy ανέβηκε στο Kickstarter και αν συγκεντρώσει 65.000 δολάρια τότε θα δούμε μια αρκετά ενδιαφέρουσα κατασκευή.

Δημιουργοί του είναι καθηγητές και φοιτητές ενός αμερικανικού πανεπιστημιακού τμήματος ρομποτικής με το όνομα Project Hexapod και αν κάτι πράγματι ξεχωρίζει το Stompy είναι ότι, εκτός των άλλων, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μεταφορικό μέσο.

Στόχος της προσπάθειας είναι να γίνει η κατασκευή ρομπότ αυτού του μεγέθους όσο γίνεται ευκολότερη. Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε που το project θα είναι open source.

Με άλλα λόγια με την ολοκλήρωση του θα γίνουν διαθέσιμα στο κοινό όλα τα σχέδια, τα διαγράμματα, οι πληροφορίες και γενικώς όλη η απαραίτητη τεχνογνωσία που συνδέεται με την κατασκευή του.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/08/fetcher_1029.jpeg?w=1110

Με βάση αυτά οποιοσδήποτε θα μπορεί όχι απλώς να φτιάξει κάτι αντίστοιχο αλλά και να τα χρησιμοποιήσει ως βάση για κάτι ακόμη καλύτερο και πιο εξελιγμένο.

Με άλλα λόγια η χρηματοδότηση του Stompy δεν είναι απλώς κάτι που θα κάνει κάποιος προκειμένου να δημιουργηθεί ένα παράξενο ρομπότ.

Είναι η υποστήριξη ενός προγράμματος το οποίο μπορεί να πάει την επιστήμη της ρομποτικής αρκετά βήματα πιο πέρα απ’ ό,τι είναι σήμερα!

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/08/fetcher_1122.jpeg?w=1110

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/08/fetcher_1216.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC