Ρούχα που φορτίζουν τις συσκευές μας

Ρούχα που φορτίζουν τις συσκευές μας
 
Η πρόοδος της τεχνολογίας μας έχει χαρίσει πολλές πρωτοποριακές συσκευές με τεράστιες δυνατότητες, αλλά το πρόβλημα της γρήγορης και εύκολης φόρτισης παραμένει.

Τα smartphones και τα tablets συχνά μας κάνουν να κουβαλάμε παντού ένα φορτιστή, καθώς η μπαταρία τους εξαντλείται γρήγορα.

Η Intelligent Textiles επιχειρεί να λύσει αυτό το πρόβλημα δημιουργώντας ένα νέο ύφασμα για το βρετανικό στρατό. Σε αυτό το ύφασμα, τα κινητά θα φορτίζουν όταν είναι απλά τοποθετημένα στην τσέπη των στρατιωτών.

Το ύφασμα είναι κατασκευασμένο από ειδικά νήματα που άγουν την ηλεκτρική ενέργεια από μια μπαταρία, η οποία βρίσκεται σε άλλο σημείο του ρουχισμού, με αποτέλεσμα να φορτίζουν τη συσκευή απλά με την επαφή. Το εν λόγω σύστημα μπορεί να μεταφέρει και δεδομένα από τα ρούχα, χωρίς να χρειάζεται άλλη πηγή ενέργειας.

Οι απαραίτητες δοκιμές έχουν γίνει με επιτυχία από την Intelligent Textiles και μένει να δούμε τη λειτουργικότητα του συστήματος σε διάφορες καιρικές συνθήκες προκειμένου να πάρει το δρόμο της παραγωγής.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC