Το θρυλικό Sinclair C5 έγινε… monster bike

Το θρυλικό Sinclair C5 έγινε… monster bike
 
Το τρίκυκλο Sinclair C5 αποτελεί τη πιο δημοφιλή δημιουργία του Βρετανού εφευρέτη Sir Clive Sinclair, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του το 1985 και η τελική του ταχύτητα άγγιζε τα 25 χμ/ώ.

Ένας 32χρονος υδραυλικός, ονόματι Colin Furze, μετέτρεψε το θρυλικό C5 σε ένα εντυπωσιακό monster bike, το οποίο έχει ύψος ενάμισι μέτρο και η τελική του ταχύτητα ξεπερνάει τα 65 χμ/ώ.

«Πήρα μια μηχανή και ένα παλιό ηλεκτρικό αυτοκίνητο και κατασκεύασα ένα νέο, εντυπωσιακό όχημα. Μπορεί να πάει πολύ γρήγορα, αλλά είναι ιδιαίτερα τρομακτικό, καθώς ο οδηγός βρίσκεται ενάμισι μέτρο πάνω από το έδαφος και το όχημα είναι βαρύ και ασταθές», δηλώνει ο 32χρονος.

Το Sinclair C5 ήταν το πρώτο ηλεκτρικό όχημα που είχε σχεδιασθεί για μαζική παραγωγή από τον Sir Clive Sinclair. Το τρίκυκλο έφτασε τις 17.000 πωλήσεις, στη τιμή των 399 λιρών, και έμεινε στην ιστορία ως ένα αποτυχημένο, αλλά ταυτόχρονα μοναδικό όχημα. Οι λόγοι της αποτυχίας του ήταν η περιορισμένη τελική ταχύτητα και κυρίως η έλλειψη στέγης. Επιπλέον, η μπαταρία υπερθερμαινόταν συχνά και το όχημα δυσκολευόταν να μετακινηθεί σε μεγάλη κλίση.

Ωστόσο, η μηχανή του Colin, η οποία στοίχισε 1.000 λίρες για τη κατασκευή, είναι πιο εντυπωσιακή και πηγαίνει σχεδόν τρεις φορές πιο γρήγορα.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/04/fetcher_104.jpeg?w=1110

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/04/fetcher_1110.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC