Σάλος με τους εργοδότες που ζητούν κωδικούς στο facebook

Σάλος με τους εργοδότες που ζητούν κωδικούς στο facebook
 
Προκειμένου να περιορίσει το φαινόμενο που θέλει τους εργοδότες να ζητούν από τους υποψήφιους για πρόσληψη πρόσβαση στο προφίλ τους στο Facebook με στόχο να σχηματίσουν πλήρη εικόνα γι’ αυτούς, η υπηρεσία τόνισε ότι η απαίτηση του κωδικού ενός χρήστη συνιστά παραβίαση των κανόνων χρήσης της.

«Ως χρήστης δεν πρέπει να αναγκάζεσαι να μοιραστείς τις ιδιωτικές σου πληροφορίες και την επικοινωνία σου προκειμένου να προσληφθείς σε μία δουλειά», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Facebook. «Και ως φίλος του χρήστη δεν πρέπει να ανησυχείς ότι οι ιδιωτικές σου πληροφορίες και οι επικοινωνίες θα αποκαλυφθούν σε άγνωστα άτομα μόνο και μόνο γιατί κάποιος φίλος σου αναζητά εργασία».

Παρόλα αυτά διευκρίνισε ότι, παρόλο που αναζητά νομικούς τρόπους για να προστατεύσει τους χρήστες του, δεν προτίθεται να στραφεί δικαστικά εναντίον εργοδοτών που διατυπώνουν τέτοια αιτήματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC