Σας επισήμανε κάποιος σε photo και λάβατε mail από το Facebook; Δώστε λίγη προσοχή παρακάτω:

Σας επισήμανε κάποιος σε photo και λάβατε mail από το Facebook; Δώστε λίγη προσοχή παρακάτω:

Είχαμε λίγο καιρό να ακούσουμε για κάποιο scam στο Facebook, αλλά η επιστροφή στην…καθημερινότητα έρχεται με ένα αρκετά ύπουλο και επικίνδυνο τρόπο, που μπορεί να μπερδέψει και σχετικά έμπειρους χρήστες.

Συγκεκριμένα, η Sophos συνιστά να προσέξουμε ιδιαίτερα την επόμενη φορά που θα μας έρθει κάποιο email από το Facebook σχετικά με κάποια φωτογραφία (επισυνάπτεται στο αρχείο) όπου μας έχει επισημάνει (tag) κάποιος φίλος, καθώς περιλαμβάνει το malware Troj/Agent-XNN μεταμφιεσμένο σε notification mail και δίνει πρόσβαση στους hackers να περιφέρονται στο Windows PC σας.

Για να ξεχωρίσετε το scam email θυμηθείτε ότι όταν το Facebook στέλνει ειδοποίηση μέσω email αναφέρει ξεκάθαρα το όνομα του φίλου σας που σας έχει επισημάνει σε κάποια φωτογραφία, ενώ στην προκειμένη περίπτωση αναφέρει απλά “one of your friends”. Προσοχή λοιπόν…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC