Σε 800 εκατ. χρήστες Διαδικτύου στοχεύει η Κίνα

Σε 800 εκατ. χρήστες Διαδικτύου στοχεύει η Κίνα
 

Αν και η Κίνα έχει αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο αριθμό χρηστών Internet παγκοσμίως, σκοπεύει να τους αυξήσει ακόμη περισσότερο.

Αφού λοιπόν έφτασε το μισό δισεκατομμύριο με ευκολία, ο επόμενος της στόχος μέχρι το 2015 είναι ο αριθμός αυτός να πλησιάσει τα 800 εκατομμύρια.

Βέβαια δεν πρόκειται για κάτι και τόσο εύκολο. Για να το πετύχει θα πρέπει να αποκτήσει σύνδεση στο Διαδίκτυο το 57% του συνολικού πληθυσμού της.

Δεδομένου όμως ότι τουλάχιστον τα διακόσια εκατομμύρια από τους χρήστες αυτούς θα προέρχονται από αγροτικές περιοχές, είναι αμφίβολο αν θα τα καταφέρει.

Ήδη ακόμη και στα αστικά κέντρα το κόστος σύνδεσης στο Internet είναι αρκετά υψηλό σε σχέση με τις χώρες της Δύσης και μάλιστα για αρκετά χαμηλότερες ταχύτητες. Παρόλα αυτά αν λάβουμε υπόψη μας την εξάπλωση των φορητών συσκευών και τις εξελίξεις της τεχνολογίας ίσως τελικά και να μην είναι και τόσο άπιαστος ο στόχος αυτός.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC