Σε αλλαγή πολιτικής χρέωσης του ΦΠΑ προβαίνει το Skype σε χρήστες της Ε.Ε

Σε αλλαγή πολιτικής χρέωσης του ΦΠΑ προβαίνει το Skype σε χρήστες της Ε.Ε

Μέσω ενημερωτικών email στους χρήστες του, το Skype ανακοίνωσε πως αλλάζει τον τρόπο χρέωσης ΦΠΑ σε Ευρωπαίους χρήστες της υπηρεσίας.

Πιο συγκεκριμένα αντί να χρεώνει το ΦΠΑ κατά την αγορά πρόσθετου χρόνου ομιλίας, η χρέωση του ΦΠΑ θα γίνεται κατά τη χρήση της υπηρεσίας για την πραγματοποίηση μιας κλήσης ή για την αγορά νέας συνδρομής.

Μέχρι στιγμής, το ποσοστό ΦΠΑ, όταν ο χρήστης προέβαινε σε νέα πίστωση, έφτανε το 15% (8% για πολίτες της Σουηδίας), δηλαδή αν αγοράζατε 10 ευρώ πίστωση, τότε θα χρεωνόσασταν 11,5 ευρώ. Με την αλλαγή πολιτικής πλέον το ποσό που θα επιλέξει ο χρήστης να ξοδέψει για αγορά credits, θα το χρεωθεί χωρίς καμία προσαύξηση. Αν κάνετε μια κλήση “Pay As You Go” ή αγοράσετε μια νέα συνδρομή, τότε θα γίνει κανονική χρέωση του ΦΠΑ για αυτή τη συναλλαγή. Για παράδειγμα, αν αγοράσετε μια μηνιαία συνδρομή με κόστος 5 ευρώ, τότε θα χρεωθείτε 5,75 ευρώ (με το ΦΠΑ) κατά τη στιγμή της αγοράς.

Η αλλαγή πολιτικής χρέωσης θα ξεκινήσει από 28 Ιουλίου με σταδιακή επέκταση σε κάθε χώρα που υποστηρίζει το Skype.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC