Σημαντικό κενό ασφαλείας στο iOS 6

Σημαντικό κενό ασφαλείας στο iOS 6
 
Μπορεί τα λειτουργικά της Apple να φημίζονται για την ασφάλεια τους, γεγονός όμως είναι πως όσο αυξάνεται η δημοτικότητα τους, τόσο αυξάνεται και το ενδιαφέρον των χάκερς για αυτά.

Ομάδα ερευνητών από την Ολλανδία ανακάλυψε ένα σημαντικό κενό ασφαλείας στο browser του iOS 6 που μπορεί να επιτρέψει σε τρίτους να υποκλέψουν προσωπικά αρχεία, φωτογραφίες και βίντεο από τα τηλέφωνα.

Το hack που εκμεταλλεύεται το εν λόγω κενό δουλεύει μέσω javascript και μπορεί να εκθέσει σε τρίτους ακόμα και το ιστορικό πλοήγησης και τον τηλεφωνικό κατάλογο των χρηστών.

Μάλιστα δεν εμφανίζεται μόνο στο iOS 6 αλλά και στο iOS 5.1.1 το οποίο βρίσκεται εγκατεστημένο σε εκατομμύρια συσκευές.

Το κενό ασφαλείας θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί από κακόβουλες ιστοσελίδες, οι οποίες μέσω ενός απλού javascript θα μπορούν να κλέβουν φωτογραφίες, βίντεο και τις επαφές των χρηστών iOS.

Το javascript μάλιστα λειτουργεί με τέτοιο τρόπο που οι χρήστες δεν καταλαβαίνουν τίποτε κατά τη διάρκεια της υποκλοπής.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC