Σοβαρό πλήγμα από την ανεργία των νέων στις επιχειρήσεις

Σοβαρό πλήγμα από την ανεργία  των νέων στις επιχειρήσεις
 
Μια νέα μελέτη της ResearchBods για λογαριασμό της O2 έδειξε πως οι αχρησιμοποίητες ικανότητες των ανέργων νέων κοστίζει στις βρετανικές επιχειρήσεις πάνω από 6.7 δισεκατομμύρια λίρες τον χρόνο, περίπου 8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η O2 είπε πως όλες οι επιχειρήσεις χρειάζονται τις «ψηφιακές» ικανότητες της νεότερης γενιάς, ανάμεσα τους το web design, ο προγραμματισμός αλλά και η ειδίκευση στα κοινωνικά media. Πράγματι, η μελέτη έδειξε πως οι βρεττανικές επιχειρήσεις αναμένουν το ένα πέμπτο (21%) της ανάπτυξης τους να έρθει μέσω ψηφιακών καναλιών, χωρίς όμως να επικεντρώνονται στους νέους. Στην ερώτηση «ποιες ικανότητες θα βοηθούσαν την επιχείρηση σας να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί;» οι περισσότερι απάντησαν πως οι ψηφιακές ικανότητες ήταν στο ίδιο επίπεδο με την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και την ικανότητα προσέγγισης νέων πελατών.

Οι ικανότητες των νέων σε αυτόν τον τομέα είναι αυξημένες, αφού η πλειοψηφία τους μεγάλωσαν με συνεχή πρόσβαση σε υπολογιστές και στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με την έρευνα, το 90% είναι ικανοί να χρησιμοποιήσουν τα social media για να προωθήσουν ένα event ή μια ιδέα, το 66% μπορεί να σχεδιάσει μια ιστοσελίδα, το 19% μπορεί να αναπτύξει μια εφαρμογή, το 13% έχει «αυτοπεποίθηση» στον προγραμματισμό, με το 25% να έχει εμπειρία στον προγραμματισμό και το 36% στην εργασία με βάσεις δεδομένων.

Παρ’ όλα αυτά, μόνο το 24% των βρετανικών επιχειρήσεων σκοπεύουν να παρέχουν πρώτη εργασία σε άνεργους υποψηφίους μέσα στους επόμενους μήνες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC