Σοβαρό πρόβλημα ανακαλύφθηκε στο Facebook Timeline

Σοβαρό πρόβλημα ανακαλύφθηκε στο Facebook Timeline
 
Ένα νέο bug στο σύστημα block του κοινωνικού δικτύου, σάς επιτρέπει να γράφετε σχόλια στους τοίχους των φίλων σας τα οποία δεν μπορούν να σβηστούν!

Το πρόβλημα ανακαλύφθηκε σήμερα και εμφανίζεται όταν κάνετε block κάποιον φίλο σας, στον τοίχο του οποίου έχετε γράψει το οποιοδήποτε σχόλιο. Μετά το block ο χρήστης δεν θα μπορεί πια να δει το οτιδήποτε κάνετε στο Facebook, ακόμα και σχόλια που έχετε γράψει στον τοίχο του.

Εδώ ακριβώς εμφανίζεται το πρόβλημα. Αφού δεν θα βλέπει τα μηνύματα που του είχατε γράψει, δεν θα μπορεί να τα σβήσει. Το ίδιο ισχύει και για εσάς, αφού δεν θα έχετε πρόσβαση στο προφίλ του.

Ταυτόχρονα όμως τα σχόλια φαίνονται κανονικά στους υπόλοιπους χρήστες του Facebook! Ο μοναδικός τρόπος να σβηστούν αυτά τα σχόλια είναι να αφαιρεθεί το block.

fetcher_9.jpeg

Βεβαίως και όταν κάνετε κάποιον block το Facebook σας προειδοποιεί πως δεν θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο προφίλ του ή να επικοινωνείτε μαζί του. Το θέμα είναι πως εκείνος δεν ενημερώνεται για το block άρα δεν μπορεί να ξέρει αν υπάρχουν στον τοίχο του μηνύματα που είναι ακόμα ορατά σε τρίτους.

Αυτό το bug θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από επιτήδειους προκειμένου να αναρτήσουν σχόλια ή μηνύματα στους τοίχους των χρηστών χωρίς την άδεια τους και το κυριότερο, χωρίς οι χρήστες να έχουν επίγνωση των σχολίων αυτών. Προς το παρόν το Facebook διερευνά την επίλυση του προβλήματος.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC