Στα χέρια του Jeff Bezos η Washington Post με 250 εκατ. δολάρια

Στα χέρια του Jeff Bezos η Washington Post με 250 εκατ. δολάρια

Μία από τις πιο ιστορικές εφημερίδες των ΗΠΑ, η Washington Post, πέρασε στα χέρια του ιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου της Amazon, Jeff Bezos, έναντι 250 εκατ. δολαρίων, όπως έγινε γνωστό σήμερα, Τρίτη.

jeff_bezos_454280-450x277

Ο νέος ιδιοκτήτης της ιστορικής Washington Post και ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos.

Η όλη διαπραγμάτευση κρατήθηκε μυστική μέχρι και την τελευταία στιγμή, αφού δεν είχε διαρρεύσει το παραμικρό. Σημειώνεται ότι ο Jeff Bezos αποκτά ο ίδιος τη εφημερίδα, και όχι μέσω της Amazon.

Ο μέχρι τώρα ιδιοκτήτης της Washington Post, Donald Graham, εξήρε το επιχειρηματικό δαιμόνιο του Jeff Bezos και τόνισε “πως θα είναι ένας μοναδικός νέος επικεφαλής για την ιστορική εφημερίδα της χώρας”. Η Washington Post ιδρύθηκε το 1877 από τον Stilson Hutchins, και το 1933 πέρασε στα χέρια του παππού του Donald Graham.

Σε ενημερωτικό σημείωμα προς τους εργαζόμενους της εφημερίδας ο Jezz Bezos αναφέρει πως “δε θα έχει καθημερινή επαφή με την εφημερίδα καθώς οι υποχρεώσεις του τον αναγκάζουν να περνάει περισσότερο χρόνο στην άλλη πλευρά της χώρας”.

Σημειώνεται ωστόσο πως οι πρώτες αντιδράσεις των εργαζομένων για αυτή τη διοικητική αλλαγή δεν ήταν ιδιαίτερα ενθουσιώδεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC