Σταθερή άνοδο σημειώνουν οι mobile gamers

Σταθερή άνοδο σημειώνουν οι mobile gamers
 
Αργή αλλά σταθερή άνοδο σημειώνει το ποσοστό των παικτών που παίζουν παιχνίδια αποκλειστικά σε συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα και tablets.

Πρόσφατη έρευνα της NPD Group αποκάλυψε πως το 23% των σχεδόν 6.000 παικτών που έλαβαν μέρος παίζουν παιχνίδια αποκλειστικά σε φορητές συσκευές, ποσοστό αυξημένο κατά 1% από αντίστοιχη έρευνα τον Αύγουστο. Την ίδια στιγμή σχεδόν το 50% αυτών δηλώνουν πως φέτος έπαιξαν περισσότερα παιχνίδια στα κινητά τους από ότι το 2011.

Η εταιρεία αποδίδει την αύξηση αυτή κυρίως στην ύπαρξη δωρεάν παιχνιδιών. Πολλά από τα παιχνίδια που κυκλοφορούν για κινητά διαθέτουν παράλληλα δωρεάν εκδόσεις, δοκιμαστικές ή με περιορισμένα χαρακτηριστικά, καλώντας τους χρήστες να πληρώσουν ένα μικρο ποσό για να ξεκλειδώσουν κάποια από αυτά, το γνωστό σύστημα των in-app purchases.

Το 30% των παικτών μάλιστα δήλωσαν πως πραγματοποίησαν in-app purchases ή αγόρασαν την πλήρη έκδοση του παιχνιδιού αφού δοκίμασαν τη δωρεάν.

«Πολλοί καταναλωτές έχουν συνηθίσει τα δωρεάν παιχνίδια, κάτι που κάνει απαραίτητη την ιδανική τιμολόγηση που θα ενθαρρύνει αρκετούς παίκτες να τα αγοράσουν» δήλωσε ο αναλυτής του NPD Group, Liam Callahan.

Ο Callahan εξήγησε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για τους developers και τους εκδότες παιχνιδιών είναι η προσέλκυση των παικτών στις εμπορικές εκδόσεις των παιχνιδιών τους αλλά και στις παιχνιδομηχανές, όπου εκεί τα παιχνίδια κοστίζουν αρκετά περισσότερο από ότι στα κινητά.

Η προηγούμενη δημοσκόπηση της NDP τον Αύγουστο είχε δείξει πως το 22% του συνόλου των gamers έπαιζε αποκλειστικά σε φορητές συσκευές, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τις παιχνιδομηχανές και πλησιάζοντας αρκετά το 26% των παικτών που έπαιζαν παιχνίδια μόνο σε υπολογιστές.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC